Неймовірно смачний пиріг з курагою та повітряним безе з волоськими горіхами

Ідеальне доповнення до чашки чаю!

Інгредієнти:

Тісто:

  • Цукор – 80 г
  • Жовток – 2 шт
  • Сметана 30% – 65 г
  • Ванільний цукор – 8 г
  • Борошно – 350 г
  • Розпушувач – 3 г
  • Сіль – 1/3 ч.л.
  • Вершкове масло – 145 г

Начинка:

  • Курага – 250 г
  • Джем абрикосовий – 80 г
  • Білок – 2 шт
  • Сіль – 1 дрібка
  • Цукор – 60 г
  • Волоські горіхи – 100 г

Приготування:

  1. Змішати цукор, жовтки, сметану та ванільний цукор. Просіяти в окрему миску борошно, додати розпушувач, сіль і холодне вершкове масло, розтерти в крихту.
  2. Влити жовткову суміш у підготовлену крихту. Швидко замісити тісто, розділити на три рівні частини, загорнути у плівку. Потім дві частини тіста прибрати у холодильник, а третю у морозилку на 1 годину.
  3. Курагу подрібнити у блендері, додати абрикосовий джем і ретельно перемішати. Волоські горіхи подрібнити в блендері окремо від кураги.
  4. Форму для випікання (діаметр 22 см) застелити пергаментним папером. Дістати з холодильника одну частину тіста, розкачати на пергаментному папері, викласти у форму та сформувати невеликі борти. Зверху розподілити абрикосову начинку (курагу).
  5. Потім дістати і розкачати другу частину тіста з холодильника, накрити поверх начинки абрикосової створюючи невеликі бортики.
  6. Далі білки кімнатної температури збити із дрібкою солі. Не перериваючи збивання, невеликими порціями додати цукор. Збивати до стійких піків.
  7. Потім додати білки підготовлені волоські горіхи. Акуратно перемішати лопаткою зверху донизу і викласти на другу частину тіста. Зверху натерти на тертці третину тіста з морозилки.
  8. Випікати при 170 ° С, приблизно 50 хвилин. За бажанням можна посипати цукровою пудрою.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: