Незрівнянний морквяний пиріг — виходить ніжним, вологим, соковитим і дуже ароматним

  • Навіть якщо ви не любите моркву, обов'язково спробуйте.

Цей морквяний пиріг — немов сама осінь! Яскравий колір, насичені зігріваючі аромати кориці, імбиру та інших пряникових спецій, неповторна текстура, яка сподобається всім, хто любить тістечко “Картопля” і шоколадні брауні.

Пиріг приємно в’язкий, а ніжний сметанно-вершковий крем додасть легкої кислинки і підкреслить смакові якості продуктів.

Інгредієнти:

для тіста:

  • морква — 350 г.
  • яйця — 2 шт.
  • борошно — 250 г.
  • вершкове масло — 50 г.
  • рослинна олія — 50 г.
  • цукор — 150 г.
  • волоські горіхи — 100 г.
  • розпушувач — 1 ч.л. з гіркою
  • спеції для пряників (склад дивіться нижче) — 1 ч. л. з гіркою
  • сіль — щіпка

для сметанно-вершкового крему:

  • сметана 25% — 200 г.
  • вершки 38% або домашні — 200 г.
  • цукрова пудра — 50 г.

для пряничної суміші:

(ви можете використовувати просто корицю, імбир і мускатний горіх) спеції по щіпці , за своїм смаком)

  • Кориця
  • Сухий корінь імбиру
  • Мускатний горіх
  • Кардамон
  • Аніс звичайний
  • Бадьян (аніс зірчастий)
  • Рожевий перець
  • Гвоздика
  • Запашний перець
  • Чорний перець
  • Висушені стручки натуральної ванілі — 1-2 шт.

Всі інгредієнти необхідно подрібнити в кавомолці і просіяти.

Приготування:

  1. Щоб смак горіхів був більш яскравим і вираженим, їх необхідно підсмажити. Відправляємо горіхи в мікрохвильовку і даємо охолонути, після чого знімаємо шкірку. Тепер потрібно їх крупно порубати, шматочки повинні відчуватися в тісті — так вони додадуть родзинку, розбавлять гладку і ніжну текстуру пирога.
  2. Моркву очищаємо від шкірки і грубо рубаємо. Відправляємо шматочки в каструлю, заливаємо водою і ставимо варитися. Потрібно відварити моркву до м’якості, приблизно 20 хвилин. Коли морква буде готова, воду потрібно злити, а самі шматочки повинні охолонути. Відправляємо їх в чашу блендера, додаємо яйця. Подрібнюємо до стану однорідного пюре.
  3. Змішуємо сухі інгредієнти: в борошно відправляємо суміш спецій, сіль і розпушувач. Перемішуємо, щоб розпушувач розподілився рівномірно.
  4. У велику миску відправляємо розм’якшене вершкове масло. До нього всипаємо цукор і вливаємо рослинну олію. Злегка перемішуємо, а потім збиваємо міксером протягом пари хвилин. Додаємо морквяне пюре і перемішуємо. Тепер всипаємо в миску суміш сухих інгредієнтів, перемішуємо. Спершу робимо це ложкою, а потім розганяємо грудочки міксером. В кінці відправляємо в тісто горіхи і перемішуємо. Залишаємо трохи горіхів для декору.
  5. Готуємо форму для випічки 18-20 см, дно прокладаємо пергаментом і зміцнюємо його фольгою, щоб тісто в процесі випікання не підтікало. Борти кільця змащувати не потрібно. Викладаємо тісто у форму і розрівнюємо його. Відправляємо пиріг в духовку випікатися при 175 °C протягом 50-60 хвилин. За час випічки пиріг не підніметься дуже сильно, але паличка з нього повинна виходити сухою. Готовому пирогу потрібно дати охолонути.
  6. Приготуємо швидкий і простий сметанно-вершковий крем. Відправляємо в миску сметану і додаємо до неї цукрову пудру. Перемішуємо, щоб пудра розійшлася. Тепер відправляємо до сметани з цукром вершки, парою рухів вимішуємо їх, і потім збиваємо крем до пишності і ніжності. Суміш стане більш щільною, буде тримати обриси. Цей крем не буде дуже щільним, але при цьому з його допомогою можна зробити красиві мазки, які збережуть форму.
  7. Остиглий пиріг покриваю товстим шаром крему — верх і боки. Посипаємо готовий пиріг горіхами що залишилися.

Подавати його можна відразу ж, оскільки він вологий сам по собі, і не потрібно чекати, поки він просочиться!

Більш детальне приготування пирога дивіться у відео.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: