Швидке тісто для пиріжків на кефірі: виходять пишні, при смаженні не вбирають олію

Тісто на кефірі – це безпрограшний варіант, воно завжди вдало виходить і добре пропікається, залишається пишним, м’яким і довгий час свіжим.

Інгредієнти:

  • кефір, 500 мл
  • сметана, 2 ст.л
  • яйце, 1 шт
  • сіль щіпка
  • сода, 1 ч. л
  • борошно, 600 – 700 г

Для приготування морквяної начинки необхідно:

  • морква, 400 г
  • яблука, 2 шт
  • цукор, 2 ст.л
  • горіхи волоські за смаком
  • лимонний сік, 2 ст.л
  • масло вершкове, 20 г

Для начинки з цибулею візьміть:

  • зелена цибуля, пучок
  • яйця, 6 шт
  • сіль перець

Приготування:

  1. Всі продукти беріть кімнатної температури, щоб тісто вийшло, як потрібно.
  2. Змішуємо кефір, сметану, сіль, яйце.
  3. Борошно просіюємо та з’єднуємо з содою, всипаємо в масу та вимішуємо тісто.
  4. Накриваємо тісто та залишаємо на 15 хвилин.
  5. Для першої начинки моркву та яблука тремо на тертці, викладаємо в сковороду з вершковим маслом, посипаємо цукром, перемішуємо і тушкуємо до готовності.
  6. Для другої начинки зелену цибулю ріжемо і змішуємо з нарізаними яйцями, солимо за смаком.
  7. Формуємо пиріжки з різними начинками та обсмажуємо на олії.

Швидке тісто для пиріжків на кефірі: виходять пишні, при смаженні не вбирають олію

Солодкі пиріжки подаємо з чаєм або з молоком, а з цибулею та яйцем, можна подавати зі сметаною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: