10 варіантів закусок-кульок на святковий стіл

ОРИГІНАЛЬНИЙ САЛАТ в кульку

Кілька оригінальних ідей Вам в скарбничку.

Оригінальний салат у вигляді кульки

Інгредієнти:

  • Стакан відвареного рису
  • Банка консервованої рибки (у мене горбуша)
  • Яйця вар. 3 шт
  • Майонез-3 ст. ложки
  • пучок кропу
  • Сира морква-1 шт

Приготування:

  1. Рис + риба + білки + майонез, сіль, перець. Все перемішати.
  2. Моркву натерти на дрібній тертці.
  3. Жовтки теж натерти.
  4. Салатик розділити на кульки, обваляти в зелені, жовтках і в натертій моркві.

Сирний крокет З овочевий салат

Сирний крокет з овочевого салату

Інгредієнти:

Для крокетів:

  • Сир – 500 гр
  • Морква невелика – 1 шт
  • Кріп – 1/2 пучка
  • Жменю січених волоських горіхів
  • Олія – ​​1 ст. ложка
  • Жовток – 1 шт
  • Кмин – 1 ч. ложка
  • Дрібка солі.

Для овочевого салату:

  • Огірок свіжий – 2 шт
  • Редиска – 100 гр
  • Цибуля зелена – 1/2 пучка
  • Петрушка – 1/2 пучка
  • Листя салату.

Приготування:

  1. Покласти сир в миску, розім’яти виделкою. Додати натерту на дрібній тертці моркву, волоські горіхи, нарізаний кріп, рослинну олію, посолити. Добре перемішати.
  2. З отриманої суміші вологими руками зліпити крокети у вигляді кульок, поставити на пів години в холодильник.
  3. На тарілку викласти листя салату, на листя салату зверху покласти кружечки огірка і редиски, посипати нарізаною зеленою цибулею і петрушкою.
  4. На підготовлений овочевий салат викласти сирні крокети, посипати тертим жовтком і кмином.

Салатні кульки «А-ля мімоза»

Інгредієнти:

  • 1 банка горбуші  (консервована)
  • 1 шт. картопля
  • 1 шт. морква
  • 2 шт. яйця курячі
  • 70 г сир
  • 30 г цибуля зелена
  • 4 ст.л. кунжут (білий)
  • 1 ст.л. соєвий соус
  • 2 ст.л. сметана

Приготування:

  1. Представлені салатні кульки за смаком дуже нагадують салат «Мімоза», тому що інгредієнти практично ідентичні, але з деякими моїми змінами та доповненнями. Такі кульки виходять дуже смачними, ніжними і прикрасять будь-який святковий стіл.
  2. Для початку відварити картоплю, моркву і яйця. Остудити і почистити. Далі з консервованої горбуші злити зайву рідину, викласти в ємність і розім’яти виделкою. До горбуші додати картоплю, натерту на крупній тертці, і моркву, натерту на дрібній тертці. Перемішати. Додати сир і яйця, натерті на дрібній тертці. Перемішати. Зелену цибулю промити і дрібно порізати. Додати до салатної маси. Влити соєвий соус. Додати сметану. Гарненько вимісити отриману масу.
  3. Скачати руками з отриманої маси кульки величиною трохи більше, ніж волоський горіх.
  4. Кунжут обсмажити до золотистого  кольору  на сухій (!!!) сковороді. Обваляти кульки в кунжуті. Готові кульки викласти на тарілку . Прикрасити за бажанням. Кульки виходять дуже смачними, м’якими і ніжними.

Святкова закуска “Ялинкові кулі”

Інгредієнти:

  • 300 гр філе курячої грудки
  • 200 гр сиру
  • зелень
  • жменя волоських горіхів
  • часник (за бажанням)
  • майонез (або інший соус за бажанням)
  • оливки

Приготування:

  1. Філе курячої грудки відварюємо в підсоленій воді (15-20 хвилин) і дрібно нарізаємо. Сир тремо на дрібній тертці. Зелень дрібно ріжемо. Волоські горіхи подрібнюємо. Додаємо роздавлений часник. Просто змішуємо всі компоненти і заправляємо майонезом.
  2. Скачуємо з отриманої маси кульки. Обвалюємо  у горіховій крихті, з половинок оливок робимо «кріплення», із зелені – петельки.

Ошатний сирні кульки до святкового столу

Ошатні сирні кульки до святкового столу

Інгредієнти:

  • сир
  • часник
  • майонез
  • оливки
  • мигдальні горішки
  • кріп

Приготування:

  1. Сир (будь-який) натерти на дрібній тертці і додати дуже дрібно нарізаний часник.
  2. Потім додати в суміш трохи майонезу до отримання пластичної маси, гарненько розім’яти і перемішати.
  3. У середину кожної оливки помістити по мигдальному горішку.
  4. Скачати з сирної маси кульки, поклавши начинену оливку всередину кожної кульки.
  5. Кріп вимити, дуже добре обсушити і дрібно порізати. Чим сухішим  буде кріп і дрібніше порізаний, тим зручніше панірувати кульки.

КРАБОВІ Рафаелло

Крабові  Рафаелло

Інгредієнти:

  • Твердий  сир 200 г
  • Крабові  палички (заморожені) 4 шт
  • Часник  2 зуб.
  • Майонез (щоб маса вийшла середньої густоти)

Приготування:

  1. Сир натерти на дрібній тертці, додати часник, видавлений через прес, змішати з майонезом.
  2. Крабові палички, натерти на дрібній тертці.
  3. З сирної маси, скачувати кульки і обвалювати в крабовій  стружці.

Сирні кульки з крабовими паличками

Закуска з крабового м’яса або крабових паличок дуже популярна. Готувати сирні кульки з крабовими паличками легко, інгредієнти доступні, а на столі виглядають просто ідеально.

Для приготування сирних кульок з крабовими паличками вам буде потрібно

Інгредієнти:

  • 200 гр заморожених крабових паличок (або крабового м’яса);
  • 200 гр плавленого сиру (який натирається);
  • 50-100 гр слабосолоної сьомги (за бажанням);
  • 1 пучок кропу;
  • часник – за смаком;
  • майонез для заправки.

Приготування:

  1. Плавлений сир трохи заморозити, щоб легше натерти. Сир натерти на крупній тертці.
  2. Крабові палички натерти на крупній тертці.
  3. Сьомгу дрібно порізати.
  4. У миску скласти крабові палички, сир, сьомгу, пропущений через прес часник, перемішати з майонезом.
  5. Додати трохи рубаного кропу. Перемішати . Вологими руками скачати невеликі кульки.
  6. Викласти красиво наші сирні кульки з крабовими паличками на тарілку  і можна відразу подавати на стіл.

Смачного!

ОВОЧЕВІ ЗАКУСОЧНІ ШАРИКИ

Овочеві кульки

Інгредієнти:

  • Буряк – 2 шт
  • Морква – 3 шт
  • Сир нежирний – 100 гр
  • Яйця – 2 шт
  • Чорнослив – 50 гр
  • Горіхи – 50 грам
  • Натуральний йогурт – 200 гр
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Зварити моркву, буряк до готовності. Охолодити, почистити.
  2. Яйця також зварити, остудити, почистити. Відокремити білки від жовтків.
  3. Сир натерти на дрібній тертці, розділити на дві порції.
  4. Буряк і моркву натерти окремо на дрібній тертці і змішати з натертим сиром і буряк і моркву  окремо.
  5. До буряка додати тертий яєчний жовток, йогурт.
  6. До моркви – тертий білок і трохи подрібненого часнику, йогурт.
  7. З бурякової маси сформувати кульки, всередину яких покласти  по шматочку чорносливу або волоського горіха.
  8. З морквяної те ж саме, всередину шматочок чорносливу або волоського горіха.
  9. Якщо маса вийшла недостатньо волога і погано злипається в кульку, додати трохи йогурту.
  10. Викласти кульки на плоску тарілку  зверху прикрасити йогуртом і зеленню. Поставити на 30 хв в
    холодильник.
  11. Замість чорносливу або волоського горіха можна додавати оливки.

ЗАКУСКА - ШАРИКИ З БРИНЗОЮ І ПОМІДОРАМИ

Закуска – кульки з бринзою та помідорами

Інгредієнти:

  • Бринза – 200 гр
  • Помідори черрі – 150 гр
  • Часник – 2 зубчики (продавлений через прес)
  • Мелений перець – за смаком
  • М’який сир – 2 ст. ложки
  • Масло вершкове – 1 ст.ложка
  • Свіжий пучок кропу / петрушки
  • Підсмажений кунжут – у міру потреби.

Приготування:

  1. Бринзу подрібнити, розім’яти виделкою, додати сир або розм’якшене вершкове масло, часник, чорний перець.
  2. Перемішати до однорідної маси і сформувати кульки.
  3. Підготовлені помідори треба помістити всередину маси, надати акуратну форму кульок і обкатати в дрібно нарізаній петрушці або кропі. Краще брати кріп (знаю з практики), а потім в кунжуті.
  4. Поставити в холодильник на 30-40 хвилин. Закуска готова.

Сирні кульки «апельсинки» з оливками

Інгредієнти:

  • Плавлений сир – 200 гр
  • Часник – 2 зубчики
  • Майонез – 2 ч. Ложки
  • Оливки без кісточок – 50-70 гр
  • Паприка мелена – 15-20 гр

Приготування:

  1. Плавлений сир натерти на дрібній тертці, додати майонез і пропущений через прес часник. Добре перемішати
  2. Брати чайну ложку сирної маси, зробити корж, в середину класти оливку
  3. Сформувати кульку
  4.  Кожну кульку обваляти в паприці
  5. Прикрасити зеленню і подати до столу

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: