Бабуся навчила: всі, хто пробує, просять рецепт. Солодка заготівля кавуна на зиму

Ароматна і свіжа консервація з кавуна давно користується попитом у любителів незвичайних страв. Це один з найпростіших рецептів заготовки кавуна на зиму.

Інгредієнти:

  • кавунові кірки, 1 кг
  • цукор, 400 г
  • сік 1 лимона
  • гвоздика, 1-3 шт або ванільний цукор, 1 ч.л
  • вода, 1 стакан

Приготування:

  1. Кавун миємо, ріжемо тонкими скибочками і відрізаємо шкірку.Бабуся навчила: всі, хто пробує, просять рецепт. Солодка заготівля кавуна на зиму
  2. Знімаємо з неї зелену частину, а білу залишаємо часточками і потім ріжемо невеликими шматочками.
  3. Заливаємо кірки водою і ставимо на плиту.Бабуся навчила: всі, хто пробує, просять рецепт. Солодка заготівля кавуна на зиму
  4. Коли все закипить, зменшуємо вогонь і варимо 40 хвилин.
  5. Виймаємо з каструлі в сито і даємо стекти.
  6. У каструлі розводимо цукор в склянці води, варимо сироп.
  7. Вливаємо сік одного лимона і кип’ятимо пару хвилин.Бабуся навчила: всі, хто пробує, просять рецепт. Солодка заготівля кавуна на зиму
  8. Всипаємо кірки кавуна і варимо 30 хвилин на невеликому вогні.
  9. Додаємо гвоздику або ванільний цукор, варимо кілька хвилин.
  10. Охолоджуємо масу і розкладаємо по сухим, попередньо стерилізованим баночкам, закручуємо кришками.Бабуся навчила: всі, хто пробує, просять рецепт. Солодка заготівля кавуна на зиму
  11. Зберігати таке варення можна в підвалі або в коморі.

Варення виходить дуже густим, шматочки більше нагадують щільний мармелад. Я подаю такий десерт до чаю або використовую в якості прошарку в коржі торта, добавки в різні ласощі, подаю і з млинцями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: