Баклажани з базиліком та моцарелою в духовці

Я не пропускаю можливості насолоджуватися сезонними ягодами, фруктами і овочами. Щоб максимально урізноманітнити меню, роблю освіжаючий суп з огірків, капонату по-сицилійськи і різні салати. Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом приголомшливої овочевої закуски. Як приготувати баклажани з базиліком та моцарелою в духовці. Цей рецепт – справжня знахідка для любителів синеньких. Давайте ж швидше приступимо до приготування цієї фантастичної закуски!

Інгредієнти:

  • баклажан 2 шт.
  • моцарелла 125 г
  • базилік 20 г
  • оливкова олія 100 мл
  • сіль 1 ч. л.
  • чорний перець (мелений) за смаком

Приготування:

  1. Наріжте баклажани кружечками завтовшки приблизно 1 см.закуска з баклажанів
  2. У блендері з’єднайте свіжий базилік, оливкову олію, сіль і перець і збийте до однорідної маси.
  3. Змішайте отриману суміш з баклажанами і залиште маринуватися на 30 хвилин.смачна закуска з баклажанів
  4. Розігрійте духовку з конвекцією або грилем до 200 градусів.
  5. На деко, застелене пергаментом, викладіть баклажани і запікайте їх до золотистого кольору. Переверніть їх і запікайте ще кілька хвилин.баклажани з моцарелою
  6. Тонко наріжте моцарелу. Дістаньте деко з духовки і викладіть шматочки сиру поверх баклажанів. Запікайте до розплавлення сиру (від 7 до 10 хвилин).баклажани з моцарелою в духовці

Завжди щиро дивуюся, як з такого скромного набору інгредієнтів може вийти щось настільки смачне. Спробуйте і ви!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: