Беру трохи фаршу і готую “пеньки”

Всім любителям пельменів пропоную приготувати оригінальну страву “пеньки”.

Страва, не дивлячись на свою незвичайну назву, дуже повсякденна і складається всього лише з трьох основних інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • Тісто пельменне – 500 г
  • Фарш – 300г
  • Цибуля – 2-3 шт
  • Морква – 1 шт
  • Томатна паста – 1 ст.л
  • Сіль і спеції за смаком

Приготування:

  1. Подрібнити цибулю(я зробила це в блендері). Потім частину цибулі додати в фарш. Чим більше цибулі тим соковитішими будуть “пеньки”. Солимо, перчимо до смаку.
  2. Натираємо моркву на тертці і обсмажуємо разом з цибулею, що залишилася на соняшниковій олії до м’якості.
  3. Трохи менше половини піджарки прибираємо в інший посуд, а в решту додаємо томатну пасту і трохи води, тушкуємо до стану соусу.
  4. Розкачуємо тісто в тонкий пласт і викладаємо на нього фарш і частину морквяно-цибулевої піджарки.
  5. Загортаємо в рулет і нарізаємо кружечками приблизно 2 см завтовшки.Беру трохи фаршу і готую "пеньки" на велику сім'ю, ділюся рецептом
  6. Тепер ці кружечки потрібно обваляти в борошні, злегка приплюснути.
  7. І обсмажити з двох сторін на олії.
  8. Тепер в жаровню викладаємо шарами: пеньки і томатну піджарку. У мене вийшло в два шари. Заливаємо кип’ятком так, щоб він повністю покрив страву і готуємо 10-15 хвилин під закритою кришкою, не забуваємо посолити і додати спеції.Беру трохи фаршу і готую "пеньки" на велику сім'ю, ділюся рецептом

Готову страву посипати зеленню.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: