Болгарский шопский салат

На перший погляд може здатися, що це проста закуска з суміші свіжих овочів. Але після першої ж спроби ви зрозумієте, що смак незвичайний. Як цього добитися? Із задоволенням розповідаю рецепт класичного шопського салату!

Шопський салат

Інгредієнти

  • болгарський перець 1 шт.
  • оливкова олія 60 мл
  • цибуля 150 г
  • помідор 400 г
  • огірки 300 г
  • петрушка 10 г
  • бринза 200 г
  • червоний винний оцет 30 мл
  • сіль за смаком
  • чорний перець (мелений) за смаком

Приготування

  1. Промийте і очистіть болгарський перець, змастіть його 10 мл оливкової олії, помістіть в форму для випікання і відправте в духовку на 20 хвилин при 200 ° С.перець в духовці
  2. Після цього накрийте форму фольгою, дайте перцю охолонути. Очистіть його від шкірки і наріжте скибочками.нарізка перцю
  3. Цибулю наріжте півкільцями, а помідори – часточками. Очистіть огірки від шкірки і наріжте їх кільцями. Порубати петрушку і натріть бринзу на крупній тертці.
    нарізка помідорів
  4. Змішайте всі інгредієнти, заправте салат оливковою олією і оцтом. Посоліть, поперчіть і перемішайте.додавання солі

Перед подачею прикрасьте порції болгарського салату маслинами, тертою бринзою і петрушкою. Так він буде виглядати ще ефектніше і смачніше. Закуска не вимагає багато часу: зазвичай я встигну нарізати всі інгредієнти, поки запікається перчик.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: