Бюджетний салатик

Цей салат відноситься до простих салатів швидкого приготування з невеликої кількості продуктів, його можна назвати бюджетним. Однак в ньому є якась родзинка, яка робить його по незвичайному смачним. Його легко можна подавати на урочисті столи, навіть більше, він стане коронною стравою на святі. Салат складається з трьох шарів, кожен просочений майонезом. Тут головне, не притискати шари, щоб салат вийшов повітряним, немов пух. Найкраще готувати його в скляній салатниці, щоб були чітко видно всі шари.

Інгредієнти:

  • Яйце куряче – 3 шт
  • Твердий сир – 150 г
  • Яблуко – 3 шт
  • Майонез – 3-4 ст.л

Приготування:

  1. Підготуйте необхідні продукти для приготування салату. Яблука використовуйте зелених сортів з кисло-солодким смаком, соковиті і тверді.
  2. Яблука очистіть від шкірки, видаліть серцевину. М’якоть натріть на грубій терці, покладіть в глибоку ємність. Придавлювати яблучну стружку не потрібно, всі шари салату повинні бути повітряними. Щоб яблучна нарізка не потемніли, побризкайте її соком лимона.
  3. Зверху на яблука нанесіть майонез, розмажте рівним шаром.
  4. Яйця заздалегідь відваріть круто. Час варіння становить 8-10 хвилин з моменту кипіння води. Яйця остудіть, очистіть, натріть на тертці, викладіть наступним шаром, також не придавлюючи. Яйця покрийте майонезом, розмажте.
  5. Сир твердих сортів натріть на тертці з дрібними отворами, викладіть в ємність останнім шаром. Покривати сир майонезом не потрібно.
  6. Салат поставте на 30 хвилин у холодильник для охолодження і просочення шарів майонезом.
  7. Перед подачею салат прикрасьте свіжою зеленню.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: