Чао-какао: 5 смачних рецептів відомого напою

Какао – це наче повернення в безтурботне дитинство: коли за вікном дощ і холод, а вдома затишно, тепло і в руках горня пахучого какао. З маршмелоу, з перчинкою чи навіть вином – спробували й таке. І ви спробуйте. Всі рецепти розраховані на одну порцію, а ви вже множте на кількість тих, з ким розділите ці вечірні какао-посиденьки. Можна на підвіконні – так романтичніше.

Какао класичне

Інгредієнти:

  • 250 мл молока
  • 1 ст. л. цукрової пудри (неповна)
  • 2 ч. л. какао

Приготування:

Підігрійте молоко у банячку. У чашці розітріть цукрову пудру з какао. Додайте трохи молока у чашку, розмішайте до однорідної маси і влийте в банячок до решти молока. Варіть помішуючи пару хвилин та за смаком можете приправити ванільним цукром.

Какао по-східному

Інгредієнти:

  • 250 мл молока
  • кубик гіркого темного шоколаду
  • по 2 ч. л. цукрової пудри та какао
  • 1 ч. л. сухого імбиру

Приготування:

Молоко поставте на вогонь, покладіть у нього тертий шоколад. Імбир, какао та цукрову пудру розітріть у чашці, перемішайте з трьома ложками теплого молока та влийте у каструлю. Варіть 2-3 хвилини. Перед подачею потріть чорним шоколадом.

Какао з перчинкою

Інгредієнти:

  • 250 мл молока
  • пів маленького перчика чилі
  • пів чайної ложечки кориці
  • дрібка ванілі
  • 1,5 ст. л. какао

Приготування:

Перчик чилі очистіть від насіння і промийте, покладіть у каструлю та залийте молоком. Поставте каструлю на вогонь, покладіть ваніль і корицю, перемішайте і доведіть до кипіння. Варіть кілька хвилин на слабкому вогні. Какао залийте 2 ст. л. окропу і розітріть до однорідної маси. Влийте масу в молоко та варіть напій ще декілька хвилин. Наприкінці процідіть молоко, аби дістати з нього перчик чилі. Перед подачею можна потерти шоколадом або посипати корицею.

Какао з маршмелоу

Інгредієнти:

  • 200 мл молока
  • 50 мл води
  • 1 ч. л. какао
  • 1 ч. л. цукру або меду
  • кориця та мускатний горіх – по дрібці за смаком
  • маршмелоу – кілька штучок на чашку

Приготування:

У мисочці змішайте цукор, спеції та какао і добре розітріть. Налийте в банячок молоко і доведіть до кипіння. Додайте трішки молока до какао-суміші, розмішайте до однорідності та влийте у решту молока. Ретельно перемішайте його, аби не залишилось грудочок. Ще раз доведіть молоко до кипіння та розлийте у чашки. Зверху у кожну чашку киньте кілька шматочків маршмелоу та присипте його тертим шоколадом або какао, перетертим із цукром.

Какао з вином

Інгредієнти:

  • пів склянки води
  • склянка червоного сухого вина
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. какао
  • два шматочка гіркого темного шоколаду
  • по декілька грамів: лимонної цедри, кориці та мускатного горіху

Приготування:

Поставте каструлю на вогонь та налийте туди воду. Висипте в воду всі спеції, потертий або порізаний шоколад, какао та цукор. Доведіть цю суміш до кипіння. Зменшіть вогонь та влийте у суміш вино. Варіть какао ще хвилин 5-7, але в жодному разі не дайте йому закипіти. Прикрасьте перед подачею лимонною цедрою. Такий напій може позмагатись за смаком навіть із легендарним глінтвейном.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: