Домашній шоколадний торт з ніжним сметанним кремом: простий і бюджетний рецепт, готується без ваги, а виходить божественно смачним

Сьогодні я хочу запропонувати Вам приготувати дуже ніжний, можна сказати, повітряний домашній торт. Готується він без ваги, дуже просто, при цьому виходить божественно смачним, красивим та високим. Добре підійде як для домашнього чаювання, так і для святкового столу.

Інгредієнти:

Розраховано для торта діаметром 20 см, заввишки 9 см, вагою 1750 г.

  • В 1 столовій ложці без верху – 20 г борошна, з верхом – 30 г борошна.
  • У 1 столовій ложці без верху – 20 грам цукру, з верхом – 25 грам цукру.
  • Склянка об’ємом 250 мл

Шоколадний бісквіт:

  • Яйця (кімнатної температури) 2 шт.
  • Цукор ¾ склянки (160 грам)
  • 1/4 ч. ложки солі
  • Олія 4 ст. ложки (40 грам)
  • Кефір (кімнатної температури) 1 склянка (240 грам)
  • Пшеничне борошно 1 склянка (160 грам)
  • Какао 3 ст. ложки без верху (30 г)
  • Сода 1 ч. ложка (8 грам)
  • Свіжий лимонний сік 1 ст. ложка (13 грам)

Сметанний крем:

  • Сметана жирністю 25-30% 3 склянки (750 грам)
  • Ванільний цукор 4 ч. ложки (20 грам)
  • Згущене молоко 1 склянка (300 грам)
  • Свіжий лимонний сік 2 ст. ложки (26 грам)

Приготування:

  1. Почнемо приготування із шоколадного бісквіту. У чашу вливаємо 2 яйця, додаємо ¼ ч. ложки солі, ¾ склянки цукру, якщо ви любителі солодкого, то можна взяти 1 повну склянку цукру.
  2. Добре зб’ємо все міксером, цукор повинен повністю розчинитися. Яєчна маса світлішає і збільшиться у розмірі приблизно 2-2,5 разу.
  3. Додаємо 4 ст. ложки олії без запаху. Перемішуємо міксером до однорідного стану.Домашній шоколадний торт з ніжним сметанним кремом: простий і бюджетний рецепт, готується без ваги, а виходить божественно смачним
  4. Додаємо 1 склянку кефіру кімнатної температури. Кефір у цьому рецепті можна замінити на натуральний питний йогурт без добавок. Перемішуючи до однорідного стану.
  5. Просіюючи додаємо – 1 склянка пшеничного борошна, 3 ст. ложки без верху какао, 1 ч. ложку соди.Домашній шоколадний торт з ніжним сметанним кремом: простий і бюджетний рецепт, готується без ваги, а виходить божественно смачним
  6. Перемішуємо вінчиком до однорідного стану. Додаємо 1 ст. ложку свіжого лимонного соку. Перемішуємо до однорідного стану. Тісто виходить не густе, воно легко стікає з лопатки.
  7. Я випікаю бісквіт у роз’ємній формі діаметром 20 см. Дно форми закриваю пергаментним папером, бік форми тефлоновою стрічкою (можна замінити на цупкий пергамент). Сторона форми при випіканні нічим змащувати не треба.
  8. Переливаємо тісто у форму та рівномірно розрівнюємо. Щоб бісквіт при випіканні не лопався, я в тісто вставила неглибоко та хаотично кілька зубочисток.Домашній шоколадний торт з ніжним сметанним кремом: простий і бюджетний рецепт, готується без ваги, а виходить божественно смачним
  9. Також, щоб бісквіт випікався рівномірно, я накриваю форму пергаментним папером.
  10. Забираємо випікатися в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку, приблизно на 55-65 хвилин, до готовності. У мене бісквіт випікався 60 хвилин.
  11. Готовність бісквіту перевіряємо дерев’яною паличкою. Проколюємо, якщо паличка виходить сухою, без залишків мокрого тіста, отже, бісквіт готовий.Домашній шоколадний торт з ніжним сметанним кремом: простий і бюджетний рецепт, готується без ваги, а виходить божественно смачним
  12. Забираємо зубочистки. Звільняємо бісквіт від форми та стрічки. Перевертаємо бісквіт на решітку верхньою стороною вниз і залишаємо остигати до кімнатної температури.
  13. У остиглого бісквіту зрізаємо верхівку. Зрізана верхівка нам знадобиться пізніше, ми нею прикрасимо торт.
  14. Бісквіт розрізаємо на 3 коржі. Я роблю ножем невеликий надріз по краю бісквіту, в надріз вставляю нитку і розрізаю ниткою бісквіт.Домашній шоколадний торт з ніжним сметанним кремом: простий і бюджетний рецепт, готується без ваги, а виходить божественно смачним
  15. Бісквіт виходить пористим, дуже смачним та має насичений шоколадний смак. На його основі можна готувати різноманітні шоколадні торти.
  16. Сметанний крем. Для крему нам знадобиться 3 склянки сметани жирністю 25-30%. Сметану можна замінити на густий натуральний йогурт.
  17. Якщо сметана або йогурт рідкі, попередньо видаліть з них сироватку. Для цього перекладіть сметану або йогурт у марлю складену в кілька шарів (4-8 шарів, залежно від якої марлі, і наскільки рідка сметана або йогурт). Підвішуємо, щоб стекла зайва сироватка. Залишаємо стікати на кілька годин, можна на ніч.
  18. До 1 склянки згущеного молока (обов’язково беріть якісне згущене молоко, до складу якого входить тільки незбиране молоко і цукор) додаємо 2 ст. ложки свіжого лимонного соку.
  19. Добре перемішуємо все до однорідного стану. Згущене молоко стане густим, і вже не зливатиметься з лопатки, а спадатиме з лопатки.
  20. Додаємо до сметани згущене молоко і 4 ч. ложки ванільного цукру. Ванільний цукор можна додавати за смаком.Домашній шоколадний торт з ніжним сметанним кремом: простий і бюджетний рецепт, готується без ваги, а виходить божественно смачним
  21. Починаємо збивати на невеликій швидкості міксера, поступово збільшуючи швидкість міксера до максимуму. На максимальних оборотах міксера збиваємо крем протягом 5 хвилин.
  22. Крем стане повітряним і збільшиться приблизно в 2 рази. Відкладаємо 2 повні ст. ложки крему. Цим кремом в кінці обмажемо бік торта, а поки що прибираємо крем в холодильник.Домашній шоколадний торт з ніжним сметанним кремом: простий і бюджетний рецепт, готується без ваги, а виходить божественно смачним
  23. Формуємо торт. Викладаємо перший корж на тарілку, встановлюємо кільце і ацетатну плівку. Ділимо візуально крем на 3 частини та викладаємо на корж 1/3 частину крему. Крем рівномірно розрівнюємо.Домашній шоколадний торт з ніжним сметанним кремом: простий і бюджетний рецепт, готується без ваги, а виходить божественно смачним
  24. На крем викладаємо другий корж, корж трохи притискаємо. Корж покриваємо 1/3 частину крему.
  25. Накриваємо третім коржем, корж трохи притискаємо. На корж викладаємо і розрівнюємо крем, що залишився.Домашній шоколадний торт з ніжним сметанним кремом: простий і бюджетний рецепт, готується без ваги, а виходить божественно смачним
  26. Накриваємо торт харчовою плівкою і прибираємо в холодильник просочитися і стабілізуватися на 6-8 годин, зазвичай прибираю на ніч.
  27. Готовий торт звільняємо від кільця та ацетатної плівки. Обмазуємо бік торта раніше відкладеним кремом.
  28. Раніше обрізану верхівку подрібнюємо в крихту та обсипаємо крихтою весь торт.Домашній шоколадний торт з ніжним сметанним кремом: простий і бюджетний рецепт, готується без ваги, а виходить божественно смачним

Шоколадний торт готовий, його можна подавати до столу. Раджу вам його приготувати! Він дуже смачний, м’який, добре просочений, можна сказати, просто тане у роті!

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: