Духмяні й ароматні слойки з сиром

  • Цей рецепт можна використовувати як основу і вибирати інші начинки та ароматні трави.

Готове листкове тісто в морозильній камері — це відмінна можливість в будь-який момент приготувати швидкі та смачні слойки. Розморожується лист тіста досить швидко, а на слойки у вас піде не більше пів години. Розкачайте тісто, змастіть його гірчицею і викладіть суміш тертого пармезану, чебрецю і чорного перцю. Наріжте на квадрати, надайте бажану форму і запечіть в духовці. Невеликі квадратики випікатися будуть швидко.

Слойки виходять повітряними та хрусткими. Цей рецепт можна використовувати як основу і використовувати інші види сиру та ароматних трав.

Інгредієнти

    • 1 лист замороженого листкового тіста, розморозьте
    • борошно для роботи
    • 1/4 склянки діжонської гірчиці
    • 1 склянка тертого пармезану
    • 10-14 гілочок свіжого чебрецю, дрібно наріжте листя
    • мелений чорний перець

Приготування

    1. Розігрійте духовку до 200°С. Застеліть деко пергаментним папером.
    2. Розкачайте тісто на злегка посипаній борошном поверхні, присипаної борошном качалкою. Зметіть пензлем надлишки борошна. У невеликій мисці змішайте гірчицю з невеликою кількістю води, щоб вона стала рідкою. Намажте гірчицю по всій поверхні тіста.
    3. У невеликій мисці змішайте сир, чебрець і трохи чорного перцю. Посипте весь пласт тіста сирною сумішшю. Акуратно пройдіться по тісту качалкою, щоб трохи увібгати в нього начинку. Наріжте тісто на квадрати розміром 5 см. і затисніть по 2 протилежних кутах кожного квадрата в центрі, або залиште їх плоскими. Покладіть на деко.
    4. Випікайте, поки слойки не стануть пишними і рум’яними, 10-14 хвилин. Подавайте їх теплими або кімнатної температури.

Приємного апетиту!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: