Дуже смачно з молочком! Швидкий повітряний пиріг з варенням

Пиріг виходить дуже пишним і повітряним: ніжне бісквітне тісто, просочене ароматним варенням з абрикосів. Рецепт можна використовувати для тортів – бісквіт розрізається на декілька коржів і просочується кремом.

Інгредієнти:

  • яйця, 2 шт
  • цукор, 4 ст.л
  • ванілін
  • олія соняшникова, 5 ст.л
  • молоко, 5 ст.л
  • борошно, 5 ст.л
  • розпушувач, 2 ч.л
  • абрикосове варення

Приготування:

  1. Яйця збиваємо з цукром і ваніліном до смаку, перебиваємо масу віночком або міксером.
  2. Вливаємо молоко, перемішуємо. Додаємо олію, перемішуємо.
  3. Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і вимішуємо віночком до однорідності.
  4. Форму застеляємо пергаментом і змащуємо її маслом, посипаємо борошном.
  5. Виливаємо частинe тіста. Запікаємо при 180 градусах близько 15 – 20 хвилин.
  6. На тісто викладаємо абрикосовий джем невеликим шаром.
  7. Зверху виливаємо тісто і відправляємо допікати ще на 15 хвилин.Дуже смачно з молочком! Швидкий і економічний: повітряний пиріг з варенням
  8. Прибираємо форму, охолоджуємо пиріг і змащуємо зверху варенням.
  9. Посипаємо верх пирога подрібненими горіхами (арахіс або волоські).Дуже смачно з молочком! Швидкий і економічний: повітряний пиріг з варенням

Подаю такий ароматний і ніжний пиріг до чаю. Якщо є час і бажання, можна збити охолоджені жирні вершки з цукровою пудрою і викласти крем зверху.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: