Дивовижний пісочний пиріг з яблуками і заварним кремом

Сезон яблук в самому розпалі. Які дивовижні пироги можна приготувати з яблучною начинкою! Це і знаменита шарлотка, і норвезький яблучний пиріг.  А сьогодні ми розповімо вам  ще  про  один  рецепт. Це пісочний пиріг з яблуками і заварним кремом.

Пісочний пиріг з яблуками і заварним кремом

Цей пиріг дуже незвичайний через поєднання інгредієнтів. Хрустке розсипчасте тісто чудово поєднується  з ніжним заварним кремом і соковитою начинкою зі свіжих яблук. А вже як пахне цей чудовий десерт! Так і хочеться налити собі чашечку чаю і поласувати шматочком пирога.

Пісочний пиріг з яблуками

Інгредієнти:

Для тесту:

  • 250 г борошна
  • 100 г цукрової пудри
  • дрібка солі
  • 5 г розпушувача
  • 125 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 50 г сметани

Для заварного крему:

  • 400 мл молока
  • 1 яйце
  • 75 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 20 г картопляного крохмалю

Для начинки:

  • 500 г яблук
  • 50 г цукру
  • 20 г картопляного крохмалю
  • 10 мл лимонного соку

Для посипання:

  • цукрова пудра

Приготування:

  1. Для початку вам потрібно приготувати тісто. Борошно краще заздалегідь просіяти. До борошна додайте цукрову пудру, розпушувач і сіль. Перемішайте  всі сухі інгредієнти.
  2. Потім додайте  вершкове масло з холодильника і перетріть  тісто в крихту. В отриману крихту додайте  яйце, сметану і замішайте  тісто. Занадто довго вимішувати не варто, головне його просто зібрати в грудочку. Від тіста відріжте  невеликий шматочок – приблизно ⅓ від всієї маси.
  3. Тепер підготуйте  форму для випічки. Її дно вистеліть  пергаментним папером, змащеним вершковим маслом. З боків форму також змастіть маслом. Шматочок тіста, який побільше, викладіть на дно форми і сформуйте  основу для пирога. Борти повинні бути висотою приблизно 5 см.
  4. Основу для пирога в формі для випічки накрийте   харчовою  плівкою .  Маленькі шматочки тіста взамотайте в харчову плівку . Відправте  в холодильник на одну годину.

Заварний крем

  1. Поки тісто знаходиться в холодильнику, можете  приготувати заварний крем. До молока додайте цукор, яйце, ванільний цукор, картопляний крохмаль і все перемішайте  віночком.
  2. Отриману масу відправте  на плиту і варіть  на середньому вогні, постійно помішуючи, до загусання. Потім зніміть  крем з плити і почекайте , щоб він охолов до теплого стану. Для того щоб під час цього процесу зверху не з’явилася плівочка, помішуйте віночком.
  3. Тепер приступіть  до начинки. З яблук зріжте  шкірку, видаліть  насіння і плодоніжки. Яблука наріжте  на крупні шматочки, а потім на невеликі шматочки.
  4. До нарізаних яблук додайте лимонний сік, цукор і все перемішайте . Потім додайте  половину картопляного крохмалю і все перемішайте.
  5.  Картопляний крохмаль, що залишився , присипте  дно основи для тіста. Потім викладіть начинку. Зверху на яблука викладіть  заварний крем і розрівняйте  його.
  6. Від тіста, яке залишилося, відщипніть  невеликі шматочки і викладіть  зверху на пиріг. Пісочний пиріг з яблуками відправте  в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте  приблизно 40-60 хвилин.
  7. Пиріг дістаньте з форми і залиште до повного охолодження. Після цього поставте його в холодильник приблизно на 2 години. Перед подачею присипте  пиріг цукровою пудрою.

Докладний рецепт пісочного пирога з яблуками і заварним кремом дивіться на YouTube-каналі Наталії Пархоменко.

Яблучний пиріг виходить дуже смачним і ароматним. Тепер це моя улюблена випічка до чаю. Варто один раз його приготувати, і вся сім’я буде просити ще і ще. Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: