Фантастично смачний салат «Три горішки для Попелюшки»

Всі інгредієнти чудово поєднуються один з одним. А зовнішній вигляд салату – справжнє чаклунство, ніби фея потрудилася на славу. Однак такий салат під силу приготувати будь-якій господині, головне дотримуватися рецепту.

Інгредієнти:

  • 350 гр. – куряче філе
  • 1 шт. – цибулина
  • 250 гр. – свіжі печериці
  • 150 гр. – сир твердих сортів
  • 330 гр. – ананаси консервовані
  • 200 гр. – огірок
  • 10 шт. – горіх фундук
  • 100 гр. – волоський горіх
  • 5 штук. – яйце перепелине
  • 2 ст.л. – соняшникової олії
  • 150 гр. – майонез
  • лавровий лист
  • сіль перець

Приготування:

  1. За потреби майонезу можна використати більше, а сир краще взяти пармезан. Олія необхідна для того, щоб смажити. Щоб прикрасити салатик, запасіться петрушкою і листям салату.
  2. Поставте на вогонь каструлю із водою. У ній варимо заздалегідь приготовлене куряче філе. Для смаку додаємо сіль, лавровий лист та перчик. Після 30 хвилин кипіння вогонь прибираємо та залишаємо курку охолоджуватись в бульйоні. Так філе буде ще більш соковитим та ароматним.
  3. Коли курочка охолола, її слід розірвати на волокна, або нарізати невеликими шматочками. Відправляємо шматочки курочки в миску, додаємо майонез та перемішуємо.
  4. Очищену головку цибулі та свіжі печериці нарізаємо та відправляємо смажитися на сковороду. Для початку обсмажуємо цибулю приблизно дві хвилини, до неї всипаємо гриби і закриваємо кришкою, в такому вигляді готуємо продукти 8 хвилин.
  5. Після чого кришку знімаємо, смажимо інгредієнти, поки не випарується вода, цей процес займе приблизно ще 6 хвилин. Вміст залишаємо в сковороді до повного остигання.
  6. Поки цибуля та грибочки смажаться, не варто гаяти час. Можна підготувати горіхи. Для початку очищаємо їх, кладемо в целофановий пакет, потім катаємо качалкою прямо по них. Вони повинні розсипатися, але не до дрібної крихти, щоб відчувалися.
  7. Тепер готуємо огірки: миємо їх, дрібно ріжемо , висипаємо в окрему миску, додаємо майонез та перемішуємо.
  8. Наступні на черзі ананаси. Відкриваємо банку, зливаємо сік. Для цього відкидаємо шматочки ананасів на сито та залишаємо на 10 хвилин. Далі висипаємо в окрему миску, додаємо майонез та перемішуємо.
  9. Тепер готуємо сир, натираємо його на дрібній терці, щоб вийшла тонка стружка. Це додатковий смак і за сумісництвом прикраса страви.
  10. Усі компоненти для салату готові, лишилося лише його зібрати. Для цього беремо велику плоску тарілку та застеляємо її листям салату. Щоб страва виглядала апетитно, ставимо роз’ємну форму приблизно на 18 см. і заповнюємо її.
  11. Шари викладаємо і розрівнюємо в такій послідовності: курка, пересмажені цибуля та гриби (в них майонез не додаємо), огірки, горіхи, ананаси, сир. Тепер ставимо салат на пару годин у холодильник, після чого дістаємо його та акуратно знімаємо форму.
  12. Тепер приступаємо до оздоблення. Заздалегідь зварені, остужені та очищені перепелині яйця ріжемо на дві частини, виймаємо жовток. Розтираємо його з майонезом та сіллю та повертаємо на місце разом з одним горіхом фундука.
  13. Після чого викладаємо на салат по колу гілочки петрушки, а на них половинки яєць перепелиних з горішками. Центр композиції прикрашаємо трьома горішками фундука та листочками петрушки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: