Фрикадельки IKEA

Я відразу побігла купувати потрібні продукти, бо люблю шведські фрикадельки. Зазвичай їх подають з відвареною картоплею, брусницею та ніжним вершковим соусом.

фрикадельки IKEA

Інгредієнти:

  • Фарш із яловичини 500 г
  • Свинячий фарш 250 г
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Яйце 1 шт.
  • Панірувальні сухарі 100 г
  • Молоко 5 ст. л.
  • Вершкове масло 40 г
  • Пшеничне борошно 40 г
  • Яловичий бульйон 150 мл
  • Овочевий бульйон 150 г
  • Вершки 150 мл
  • Соєвий соус 2 ч. л.
  • Діжонська гірчиця 1 ч. л.
  • Соняшникова олія за смаком
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Приготування:

  1. Змішайте два види фаршу, подрібнені цибулю та часник, панірувальні сухарі, яйце, сіль, перець та молоко. Замісіть основу для фрикадельок. Сформуйте з фаршу невеликі кульки, накрийте  харчовою плівкою і відправте в холодильник на 2 години.сформовані фрикадельки
  2. Розігрійте на сковороді олію і обсмажте фрикадельки з двох сторін до рум’яної скоринки.
  3. Викладіть м’ясні кульки у форму для випікання, накрийте фольгою і відправте в розігріту до 180 ° С духовку на півгодини.
  4. Щоб приготувати соус, розтопіть на сковороді масло. Помішуючи, додайте борошно, обидва види бульйону, вершки, гірчицю та соєвий соус. Варіть, доки маса не почне густіти.

Цю страву можна готувати як у будній день, так і до свята. Фрикадельки гарні з будь-яким гарніром!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: