Готую відразу подвійну порцію. Пиріг, який підкорює з першого шматочка

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 180 г;
  • кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.;
  • яйця – 2 шт.;
  • джем – 200 г;
  • цукор – 100 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • борошно – 400 г;
  • розпушувач – 1 ч. л. з гіркою;
  • сметана – 2 ст. л.

Приготування:

  1. Змішуємо борошно з розпушувачем, подрібнюємо в сипучі продукти за допомогою тертки холодне вершкове масло. Створюємо крихту з масла та борошна.
  2. В окремій мисці з’єднуємо яйця з ванільним та класичним цукром, збиваємо до однорідності. У яєчну суміш додаємо сметану, змішуємо компоненти.
  3. Виливаємо яєчну суміш у борошно, замішуємо не липке та еластичне тісто. Колобок ділимо на дві частини. Одну з частин забираємо в морозильну камеру на 20 хвилин.
  4. Другу частину тіста на пергаменті розкачуємо у прямокутний пласт, рівний за розміром дека. Товщина пласта має бути приблизно 5-7 мм. Переміщуємо пласт з пергаментом на лист, рясно змащуємо поверхню джемом.
  5. Посипаємо начинку кукурудзяним крохмалем, натираємо на прошарок джему холодний шматок тіста.Готую відразу подвійну порцію. Пиріг, який підкорює з першого шматочка
  6. Випікати пиріг треба при температурі 180 градусів близько півгодини.

Замість джему в якості начинки ви можете використовувати повидло або варення. Ступінь солодкості можна регулювати виходячи зі своїх переваг (додавати від 200 до 300 грам цукру).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: