Готую “Янтарне” варення з абрикосів на зиму: яскраве, насичене та дуже смачне

Готую “Янтарне” варення з абрикосів на зиму! Яскраве, насичене та неймовірно смачне виходить! Справжнє свято для любителів солодкого!

Взимку, коли відкриваєш баночку, навіть настрій піднімається! Яскраве, як сонце і дуже смачне! З улюбленим чаєм та білим хлібом просто смакота!

Закриваю таке варення щороку, рецепт потрапив до моєї родини ще від бабусі. Смак цього чудового варення пам’ятаю ще з дитинства.

Нам знадобиться на вихід 3 літри:

  • Абрикоси – 2 кг.
  • Цукор – 2 кг.
  • Вода – 500 мл.
  • Лимонна кислота – 1 ч.л. без гірки
  • Ядра від кісточок абрикосів – 6-7 шт.

Приготування:

  1. Абрикоси очищаємо від кісточок. Декілька кісточок розколюємо, відбираємо ядерця і злегка обсмажуємо на сухій сковороді близько 5 хвилин.Готую "Янтарне" варення з абрикосів на зиму: яскраве, насичене та дуже смачне
  2. У каструлю всипаємо цукор, вливаємо трохи води, ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Цукор потрібно повністю розчинити.Готую "Янтарне" варення з абрикосів на зиму: яскраве, насичене та дуже смачне
  3. Після розчинення цукру додаємо лимонну кислоту, доводимо до кипіння та проварюємо ще 2-3 хвилини.Готую "Янтарне" варення з абрикосів на зиму: яскраве, насичене та дуже смачне
  4. Закладаємо абрикоси в сироп і варимо з моменту закипання 15 хвилин.Готую "Янтарне" варення з абрикосів на зиму: яскраве, насичене та дуже смачне
  5. Кожні 2 хвилини необхідно крутити каструлю руками або максимально акуратно помішувати ложкою або паличкою.Готую "Янтарне" варення з абрикосів на зиму: яскраве, насичене та дуже смачне
  6. Укладаємо абрикоси без сиропу в заздалегідь стерилізовані банки до половини обсягу.Готую "Янтарне" варення з абрикосів на зиму: яскраве, насичене та дуже смачне
  7. Сироп повертаємо на вогонь, з моменту закипання, проварюємо 5 хвилин, потім додаємо обсмажені ядерця і варимо ще 10 хвилин. Сироп за цей час повинен трохи уваритися.Готую "Янтарне" варення з абрикосів на зиму: яскраве, насичене та дуже смачне
  8. Розливаємо сироп по банках з абрикосами до самого верху. У кожну баночку укладаємо по одному ядерці з каструлі. Щільно закручуємо стерилізованими кришками і залишаємо так до повного остигання.Готую "Янтарне" варення з абрикосів на зиму: яскраве, насичене та дуже смачне

Саме такий рецепт, з додаванням невеликої кількості води в сироп, ми й використовуємо рік у рік у нашій родині.Готую "Янтарне" варення з абрикосів на зиму: яскраве, насичене та дуже смачне

Яскраве, насичене та дуже смачне варення з ягідками! Від одного лише кольору, як і писала вище, взимку здіймається настрій! Додаємо його до випічки, на білий хліб намазуємо і звичайно, просто так їмо, під улюблений чайок!Готую "Янтарне" варення з абрикосів на зиму: яскраве, насичене та дуже смачне

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: