Хек у томатно-сметанному соусі під моцарелою

Навіть простий хек можна приготувати як ресторанну страву!

Спочатку риба обсмажується, а потім тушкується у томатно-сметанному соусі з овочами. На завершальному етапі страва посипається тертою моцарелою! Виходить дуже ніжно та смачно. Варто звернути увагу на цей рецепт і урізноманітнити своє меню, впевнена з цією стравою навіть звичайна вечеря стане незабутньою та яскравою. Щоб приготувати цей кулінарний шедевр у домашніх умовах, знадобиться не більше 1 години. До речі, у такий спосіб можна приготувати й іншу білу рибу.

Інгредієнти:

  • Масло рослинне для смаження
  • Риба хек 800г
  • Морква 1шт.
  • Сметана 100г
  • Цибуля 1шт.
  • Яйце 1шт.
  • Томатний соус 100г
  • Сир моцарелла 150г
  • Приправа для риби  за смаком
  • Сільза смаком
  • Борошно 2ст.
  • Зелень свіжа за смаком

Приготування:

Етап 1 / 13

Підготувати необхідний набір інгредієнтів: тушки хеку (або іншої білої риби, наприклад путасу, минтаю), яйця, борошно, моркву, цибулю, сметану, томатний соус, сіль, спеції (у мене спеції для риби), сир моцарелла, олія для обсмажування та свіжу зелень для прикраси.

Хек у томатно-зметанному соусі під моцарелою. Етап 1

Етап 2 / 13

Хек розморозити на нижній полиці холодильника, але не повністю щоб легше було нарізати.

Оглянути тушки та зчистити залишки луски.

Зрізати плавники і зняти з внутрішньої частини черевця темну плівку.

Ретельно промити рибу, обсушити паперовими рушниками та нарізати шматочками завдовжки приблизно 4 див.
Посолити та приправити спеціями для риби.

Хек у томатно-зметанному соусі під моцарелою. Етап: 2

Етап 3 / 13

В одну тарілку розбити яйце, в іншу – всипати борошно.
Обваляти шматочки риби в борошні.

Хек у томатно-зметанному соусі під моцарелою. Етап: 3

Етап 4 / 13

Вмочити шматочки риби в яйці.

Хек у томатно-зметанному соусі під моцарелою. Етап: 4

Етап 5 / 13

На сковороді розігріти олію, викласти рибу та обсмажити з одного боку на середньому вогні приблизно 3-5 хвилин.
Перевернути рибу на інший бік і обсмажити без кришки ще 3-5 хвилин.
Прибрати обсмажені шматочки риби на тарілку.

Хек у томатно-зметанному соусі під моцарелою. Етап: 5

Етап 6 / 13

Цибулю дрібно нарізати.
Моркву натерти на тертці.

Хек у томатно-зметанному соусі під моцарелою. Етап: 6

Етап 7 / 13

У глибокій сковороді розігріти олію, викласти цибулю та моркву і обсмажити до м’якості протягом декількох хвилин.

Хек у томатно-зметанному соусі під моцарелою. Етап: 7

Етап 8 / 13

Додати до овочів томатний соус, перемішати та прогріти 40-60 секунд.

Хек у томатно-зметанному соусі під моцарелою. Етап: 8

Етап 9 / 13

Потім додати сметану, перемішати і тушкувати ще 1 хвилину.

Хек у томатно-зметанному соусі під моцарелою. Етап: 9

Етап 10 / 13

Викласти в соус обсмажені шматочки хеку, перемішати і готувати на мінімальному вогні під кришкою протягом 20 хвилин.

Хек у томатно-зметанному соусі під моцарелою. Етап: 10

Етап 11 / 13

Моцареллу натерти на тертці.

Хек у томатно-зметанному соусі під моцарелою. Етап: 11

Етап 12 / 13

Коли шматочки риби стануть м’якими, посипати їх тертою моцарелою, накрити кришкою та дати сиру розплавитись протягом 5-ти хвилин.

Хек у томатно-зметанному соусі під моцарелою. Етап: 12

Етап 13 / 13

Готову страву прикрасити свіжою зеленню.
Подавати з улюбленим гарніром, ідеально з вареним рисом.
Смачного!

Хек у томатно-зметанному соусі під моцарелою. Етап: 13

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: