Ідеальне тісто для чебуреків. Соковиті і хрусткі з м’ясом

Чебуреки стануть фаворитом будь-якого столу. Їх чудовий аромат і приголомшливий смак нікого не залишать байдужим. Є багато рецептів приготування чебуреків. Пропонуємо один, на наш погляд, один з найбільш вдалих.

Інгредієнти:

Тісто:

  • борошно – 500 г
  • вода – 250 мл
  • сіль – 5 г
  • соняшникова олія – 30 мл
  • г0рілка – 35 мл

Начинка:

  • фарш з баранини – 300 г
  • цибуля ріпчаста – 120 г
  • сіль – ½ чайної ложки
  • перець чорний мелений – 1 чайна ложка
  • соняшникова олія

Приготування:

  1. У ємність висипаємо борошно. Туди ж додаємо сіль, олію, воду, горілку і старанно перемішуємо інгредієнти.
  2. Тісто замішано. Тепер накриваємо його кулінарною плівкою і відставляємо в сторону на 1 годину.
  3. У ємність з баранячим фаршем додаємо воду (30 мл), попередньо нашатковану цибулю і спеції.
  4. Беремо тісто. Відрізаємо від нього 100-грамовий шматочок (приблизно). Тонко розкачуємо його, в центр викладаємо м’ясну начинку і скріплюємо краї чебурека.
  5. Краї акуратно підрізаємо, щоб чебуреки вийшли красивими.
  6. Виливаємо олію в сковорідку, розжарюємо її до кипіння. Відправляємо на сковорідку чебуреки. Смажимо з двох сторін до появи апетитної рум’яної скоринки.
  7. За допомогою лопатки викладаємо чебуреки на паперові серветки, щоб надлишки олії в них вбралися.
  8. Викладаємо чебуреки на тарілку і подаємо гарячими до столу.

Як в чебуречній: ідеальне тісто для чебуреків. Соковиті і хрусткі з м'ясом

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: