Італійський салат з макаронами

Італійський салат з макаронами

Цікавий рецепт ситного і дуже смачного салату на основі макаронів по-італійськи – з овочами, маслинами, базиліком, часником, шинкою і сиром. У якості спецій до страви чудово смакують базилік та орегано – саме вони створюють у ньому італійський настрій. Однак якщо до цих пряних трав ви не звикли, цілком доречною там буде свіжа зелень петрушки.

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ САЛАТУ

    • 300 г макаронів
    • 200 г шинки
    • 200 г твердого сиру
    • 80 г оливок без кісточок
    • 2 помідори
    • 1 огірок
    • 0,5 лимона
    • 3 зубці часнику
    • зелень
    • оливкова олія
    • сіль і перець до смаку

ЯК ПРИГОТУВАТИ ІТАЛІЙСЬКИЙ САЛАТ З МАКАРОНАМИ

    1. Макарони відварити в киплячій підсоленій воді майже до готовності (краще не доварити, щоб були ціленькі), відкинути на друшляк, добре промити холодною перевареною водою і дати воді повністю стекти.
    2. Додаємо в макарони трохи оливкового масла, перемішати.
    3. Сир і шинку порізати кубками.
    4. Огірки та помідори порізати тонкими скибочками.
    5. Дрібно посікти зелень.
    6. До повністю охолоджених макаронів додати порізані помідори, сир, шинку, огірки, дрібно порізаний часник, оливки, трави і перемішати.
    7. Полити салат соком лимона, посолити, поперчити перчимо до смаку і обережно перемішати.
    8. Заправити салат оливковою олією, знову перемішати і одразу ж подавати.
    9. Поради від «ЇСТИ»: цей салат можна заправити і майонезом (найкраще – приготованим у домашніх умовах), однак у такому разі з інгредієнтів слід виключити лимонний сік. Якщо твердий сир не порізати, а потерти на грубій тертці, він виразніше відчуватиметься у салаті, однак консистенція страви буде більш «розмазаною».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: