Кабачкова ікра, справжня “Заморська”. Покроковий рецепт

Кабачкова ікра – рецепт та фото від коліжанки. Знаменита закуска, приготовлена в домашніх умовах. Покроковий рецепт.

Інгредієнти:

  • 3 кг кабачки чищені
  • 800 г морква
  • 800 г цибуля
  • 2 ст л солі
  • 2 ст л цукри
  • 250 мл олії соняшникової без запаху
  • 125 г томатної паста
  • 2 ст л оцет 9%
  • Спеції – перець червоний та чорний мелений, часник за бажанням.

Вихід 6 банок по 0,5 л.

Приготування:

  1. Миємо овочі. Кабачки та цибулю нарізаємо кубиками, Моркву натираємо на тертці.
  2. Додаємо сіль до кабачків, перемішуємо і ставимо на повільний вогонь.Кабачкова ікра, справжня "Заморська". Покроковий рецепт
  3. Цибулю з морквою злегка пасеруємо до золотистого кольору.Кабачкова ікра, справжня "Заморська". Покроковий рецепт
    Кабачкова ікра, справжня "Заморська". Покроковий рецепт
  4. Кабачки тушкуються у власному соку.Кабачкова ікра, справжня "Заморська". Покроковий рецепт
  5. Коли цибуля стала золотистою, додаємо томатну пасту.Кабачкова ікра, справжня "Заморська". Покроковий рецепт
  6. Щоб ікра була густа, рідину треба регулювати соком від кабачків. Спочатку скласти в друшляк невелику кількість кабачків і перекласти в ємність із цибулею, морквою та томатною пастою.Кабачкова ікра, справжня "Заморська". Покроковий рецепт
    Кабачкова ікра, справжня "Заморська". Покроковий рецепт
  7. Тушкуємо овочі до однорідного стану. Регулярно помішувати, додавати сік від кабачків. Як все стало як однорідна кашка, у цей момент приступаємо до збивання блендером, не знімаючи з вогню.Кабачкова ікра, справжня "Заморська". Покроковий рецепт
  8. Після того як добре збили блендером додаємо 2 столові ложки оцту. Ще кип’ятимо ікру 5 хвилин. Після додавання оцту будьте обережні, ікра дуже сильно бризкається, можна отримати опіки. Обов’язково накривайте кришкою.Кабачкова ікра, справжня "Заморська". Покроковий рецепт
  9. Вийшла однорідна маса з пікантним ароматом.Кабачкова ікра, справжня "Заморська". Покроковий рецепт
  10. Поки гаряча ікра, розкладаємо її по стерильним банкам і закриваємо стерильними кришками.Кабачкова ікра, справжня "Заморська". Покроковий рецепт

Виходить кабачкова справжня ікра “ЗАМОРСЬКА”.Кабачкова ікра, справжня "Заморська". Покроковий рецепт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: