“Макові булочки” в домашніх умовах, як з пекарні: м’якесенькі, ніжні і дуже смачні – ідеально до чаю

“Макові булочки” – дуже смачні, ніжні і ароматні булочки з маком до чаю ☕

Інгредієнти:

Для тіств:

  • молоко 150 мл
  • дріжджі 7 гр
  • цукор 100 гр
  • ванільний цукор
  • сіль 0.5 ч. л
  • яйця 2 шт
  • вершкове масло 70 гр
  • борошно 500 гр

Усі інгредієнти кімнатної температури, молоко тепле!

Для начинки:

  • мак 90 гр
  • цукор 50 гр
  • ванільний цукор за смаком

Виходить 12 булочок.

"Макові булочки" в домашніх умовах, як з пекарні: м'якесенькі, ніжні і дуже смачні - ідеально до чаю

Приготування:

  1. У тепле молоко додаємо дріжджі, цукор 4 чайні ложки, перемішуємо та залишаємо на 15 хвилин.
  2. Далі додаємо сіль, яйця, решту цукру, ванільний цукор та борошно і замішуємо тісто."Макові булочки" в домашніх умовах, як з пекарні: м'якесенькі, ніжні і дуже смачні - ідеально до чаю
  3. В кінці додаємо вершкове масло, вимішуємо з додаванням борошна.
  4. Далі накриваємо тісто та відправляємо у тепле місце."Макові булочки" в домашніх умовах, як з пекарні: м'якесенькі, ніжні і дуже смачні - ідеально до чаю
  5. Для начинки висипаємо мак холодну воду, доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин."Макові булочки" в домашніх умовах, як з пекарні: м'якесенькі, ніжні і дуже смачні - ідеально до чаю
  6. Далі вимикаємо плиту, накриваємо кришкою та залишаємо ще на 10 хвилин. Далі добре віджимаємо мак.
  7. Тісто розкачуємо у прямокутник, повертаємо з 2 сторін до центру і залишаємо на 15 хвилин."Макові булочки" в домашніх умовах, як з пекарні: м'якесенькі, ніжні і дуже смачні - ідеально до чаю
  8. Далі розкачуємо, викладаємо вже готову начинку і знову повертаємо."Макові булочки" в домашніх умовах, як з пекарні: м'якесенькі, ніжні і дуже смачні - ідеально до чаю"Макові булочки" в домашніх умовах, як з пекарні: м'якесенькі, ніжні і дуже смачні - ідеально до чаю
    "Макові булочки" в домашніх умовах, як з пекарні: м'якесенькі, ніжні і дуже смачні - ідеально до чаю
  9. Розрізаємо на 12 смужок та загортаємо булочки."Макові булочки" в домашніх умовах, як з пекарні: м'якесенькі, ніжні і дуже смачні - ідеально до чаю
  10. Викладаємо на деко застелене пергаментним папером, накриваємо і залишаємо на 15 хвилин."Макові булочки" в домашніх умовах, як з пекарні: м'якесенькі, ніжні і дуже смачні - ідеально до чаю"Макові булочки" в домашніх умовах, як з пекарні: м'якесенькі, ніжні і дуже смачні - ідеально до чаю
  11. Далі змащуємо яйцем і відправляємо в розігріту до 180 ° С духовку на 15-20 хвилин."Макові булочки" в домашніх умовах, як з пекарні: м'якесенькі, ніжні і дуже смачні - ідеально до чаю

Всім приємного чаювання 🙏 та вдалих приготувань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: