Малинове варення: секрети приготування

Малинове варення: секрети приготування

Варення з малини полюбляють дорослі і діти. Сьогодні ми розповість тобі кілька секретів, які допоможуть приготувати найсмачніше у світі малинове варення.

Варення з малини крім того, що дуже смачне й ароматне, має незамінні лікарські властивості – допомагає при застуді й гарячці.

Як приготувати ароматне малинове варення: рецепт

  1. Спочатку відсортуй зібрані ягоди. Використовуй у варення з малини на зиму тільки цільні, міцні ягідки, а ті, що вже потекли чи пом’ялися, відклади убік, наприклад, для компоту.
Малинове варення © shutterstock.com
Малинове варення © shutterstock.com
  1. Ягоди малини дуже ніжні, тому мити їх як звичайні фрукти неможливо. Помісти ягідки в друшляк і кілька разів занур у відро з водою.
  2. Якщо ти помітила на ягодах личинки малинового жука, то в такому разі занур їх у сольовий розчин (на один літр води покласти 10 г солі). Личинки, які спливуть, вилуч.
  3. Ягоди помісти у таз для варення, засип цукром-піском з рохрахунку 1:1 і витримай протягом трьох-чотирьох годин. Одночасно вари не більше 2 кг ягід. Так варення вийде ароматнішим.
  4. Пінку, яка утворюється під час варіння, знімай шумівкою або звичайною ложкою. До речі, вона дуже смачна, від неї зазвичай у захваті всі дітлахи!
Варення з малини: рецепт на зиму © shutterstock.com
Варення з малини: рецепт на зиму © shutterstock.com
  1. Якщо ти бажаєш, щоб варення вийшло більш ароматним, у такому разі замість води для варіння використовуй смородиновий сік. Смак вийде неймовірний, і так варення не зацукрується.
  2. Вари малинове варення на невеликому вогні в кілька прийомів. Ягоди малини відрізняються особливою ніжністю, і при тривалому варінні сік із ягід швидко переходить у сироп, а самі ягідки зморщуються, розварюються, втрачають свій вигляд.
  3. Найкраще вари малинове варення за такою схемою: доводь до кипіння, кілька хвилин витримуй на невеликому вогні, після чого дай вистоятися варенню протягом 5-6 годин. Так повторюй 3-4 рази. Загальна тривалість усіх варінь при цьому не має перевищувати півгодини.
Малинове варення © shutterstock.com
Малинове варення © shutterstock.com
  1. Як визначити що варення готове? Дуже просто: на блюдце крапни краплю варення – якщо вона не розтікається, значить, вареннячко готове. При цьому сироп має бути прозорим, і ягоди не повинні спливати.
  2. Тепер упаковуємо варення з малини. Поки варення ще гаряче, його можна розлити в підігріті сухі банки й щільно закоркувати.
  3. При цьому стеж за тим, щоб варення в банках було приблизно на півсантиметра нижче за горлечко. Охолоджувати варення слід повітряним способом.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: