М’ясний пиріг з лаваша який готується швидко, просто та дуже смачно

Сьогодні поділюся з вами ще одним варіантом пирога із застосуванням лаваша який багатьом сподобався. Думаю, і цей рецепт не залишить вас байдужими.

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий
  • М’ясо будь-яке (або фарш) – 400 г
  • Морква – 1 шт
  • Цибуля ріпчаста
  • Зелень
  • Кефір – 1.5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир (твердий) – 200 г

Приготування:

  1. Перекручуємо м’ясо на м’ясорубці та обсмажуємо. Моркву натираємо на великій тертці. Цибулю ріжемо дрібно. Обсмажуємо цибулю з морквою на олії на сковороді. Даємо охолонути.
  2. Охолоджений фарш змішуємо із зеленню, тертим сиром і обсмаженою цибулею з морквою. Солимо, перчимо до смаку.
  3. Беремо форму для випічки, викладаємо лаваш по всій поверхні в нахлест на борти форми.
  4. Половину фаршу викладаємо на лаваш.
  5. Кефір розмішуємо із яйцем. Рвемо лаваш на частини, занурюємо в кефір. Шматочки лаваша змочені в кефірі мнемо і викладаємо зім’ятими на фарш.
  6. Зверху, на зім’яті шматочки лаваша, викладаємо фарш, який залишився, потім накриваємо все це цілими лавашами.
  7. Змащуємо пиріг кефіром, який залишився, і кладемо кілька шматочків вершкового масла.
  8. Відправляємо пиріг у духовку на 15-20 хвилин, випікаємо при температурі 200 градусів.

М’ясний пиріг з лаваша готовий. Приємного вам апетиту!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: