Найкраща домашня піца з беконом: і не треба замовляти!

Тепер я точно знаю, що приготувати смачну піцу в домашніх умовах можливо – і це зовсім не складно. Результат вас здивує: тісто в піці дуже ніжне, повітряне та тонке, апетитно хрустке, а в поєднанні з начинкою – просто пальчики оближеш.

Інгредієнти:

Для тіста

  • 50 мілілітрів соняшникової олії;
  • 500 грам борошна;
  • дрібка солі;
  • 300 мілілітрів теплої води;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 1 пакетик дріжджів (12 грам).

Для начинки

  • 2 столові ложки кетчупу;
  • 1 болгарський перець;
  • оливки;
  • 150 грам бекону;
  • 150 грам твердого сиру.

Приготування:

  1. Для початку беремо воду (трохи тепліше кімнатної температури), додаємо половину рослинного олії (25 мілілітрів), додаємо трохи борошна і замішуємо тісто по консистенції трохи рідше, ніж на оладки. Потім тісто потрібно посолити.
  2. У сухі дріжджі кладемо чайну ложку цукру, додаємо 4 столові ложки теплої води, перемішуємо до однорідності, кладемо 1 столову ложку борошна, знову перемішуємо до однорідності і виливаємо все в тісто, перемішуємо.
  3. До тіста додаємо трохи борошна і доводимо до консистенції, як на оладки. Тісто потрібно залишити в теплому місці хвилин на десять.
  4. Підготуємо начинку. Беремо кетчуп: його можна використовувати будь-який, виходячи зі своїх смаків. Якщо хочете гостру начинку, то беріть гострий кетчуп, додавайте подрібнений часник. Також замість кетчупу можна використовувати помідори.
  5. Підготуємо болгарський перець: його потрібно помити, очистити від серединки і нарізати тоненькими кружечками.
  6. Висипаємо борошно, що залишилося на робочу поверхню, кладемо на нього тісто і починаємо вимішувати. Якщо тісто прилипає до рук, то додайте трохи борошна і добре перемішайте.
  7. Решту олії (25 мілілітрів) виливаємо на робочий стіл, кладемо на неї тісто і вимішуємо, намагаючись вмішати олію в тісто. Тісто має бути сухе і не липнути до рук. Якщо липне, то додайте зовсім небагато борошна.
  8. Присипаємо стіл борошном, кладемо на нього тісто, посипаємо борошном зверху і залишаємо хвилин на десять.
  9. Далі переходимо до розкачування тіста: розкачуйте за формою і величиною вашої форми для випікання.
  10. Якщо у вас є маленька качалка, то розкачайте середину тіста тонше, а краї залиште потовстіше. Товщина повинна бути 0,5 сантиметрів.
  11. Викладаємо розкачане тісто на форму для випікання, яку можна застелити пергаментним папером або змастити олією.
  12. Змащуємо тісто кетчупом, викладаємо поверх болгарський перець, додаємо нарізаний бекон і зверху посипаємо твердим сиром, натертим на грубій терці (сир можна викладати між беконом). Зверху викладаємо оливки або маслини.
  13. У розігріту до 200 градусів духовку ставимо випікатися піцу хвилин на двадцять.
  14. Готову піцу можна прикрасити подрібненою зеленню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: