Наш улюблений рецепт маринованих кабачків на зиму. Вся сім’я їсть із задоволенням

Перепробувавши безліч різних рецептів, ми вибрали для себе найкращий (на нашу думку) рецепт маринованих кабачків, яким робимо заготівлі на зиму вже третій рік. Кабачки за цим рецептом виходять солоденькими, пікантними та хрусткими, і дуже подобаються всій нашій родині. Я із задоволенням ділюся з вами цим чудовим рецептом, сподіваюся, що він вам так само сподобається.

Інгредієнти вказані з розрахунком на 3 літрові банки:

  • Кабачки – 1,5-2 кілограми
  • Парасольки кропу – 3 штуки
  • Часник – 6 зубчиків (по 2 зубчики у банку)
  • Перець чорний горошком – 15 штук (по 5 штук у банку)
  • Перець запашний – 9 штук (по 3 штуки у банку)
  • Гірчиця (насіння) – 3 чайні ложки

Маринад:

  • Вода – 1,5 літра
  • Сіль – 50 грам
  • Цукор – 180 грам
  • Оцет 9% – 180 мл.

Приготування:

  1. Нарізати кабачки невеликими кружечками.Наш улюблений рецепт маринованих кабачків на зиму. Вся сім'я їсть із задоволенням
  2. Нарізати часник.Наш улюблений рецепт маринованих кабачків на зиму. Вся сім'я їсть із задоволенням
  3. На дно банок покласти кріп, часник, чорний перець, запашний перець та гірчицю.Наш улюблений рецепт маринованих кабачків на зиму. Вся сім'я їсть із задоволенням
  4. Укласти в банки нарізані кабачки, залити кип’ятком і залишити так на 15 хвилин, прикривши банки кришками.Наш улюблений рецепт маринованих кабачків на зиму. Вся сім'я їсть із задоволенням
  5. Через 15 хвилин злийте воду зі банок, після чого знову залийте банки кип’ятком, накрийте кришками і залиште ще на 15 хвилин.
    Маринад. Налийте в каструлю 1.5 літра води, додайте 50 г солі, 180 г цукру, 180 мл. оцту та перемішуючи доведіть до кипіння.
  6. Залийте киплячий розчин у банки. Закатайте банки, переверніть і накрийте рушником.Наш улюблений рецепт маринованих кабачків на зиму. Вся сім'я їсть із задоволенням

Мариновані кабачки готові на зиму.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: