Неймовірно смачні здобні булочки з маком на дріжджовому тісті: виходять м’якенькі і ніжні, як пух

Готуємо дуже смачненькі, м’які здобні булочки, як пушинки з маком.

Інгредієнти:

Вихід – 24 булочки

Дріжджове тісто:

  • 1 стакан молока
  • 45 гр. свіжих дріжджів (17 гр. сухих)
  • 500 гр. борошна в.г.
  • 2 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 1/2 ч. л. солі
  • 80 гр. вершкового масла
  • 2 ст. л. олії

Начинка для булочок:

  • 150 гр. маку (можна взяти більше)
  • 150 мл. молока для запарювання маку
  • 2 ст. л. цукру
  • 20 гр. вершкового масла для змащення

Приготування:

  1. Насамперед приготуємо опару. Отже, у теплому молоці (37-38°C ) розчиняємо дріжджі. Додаємо ложку цукру і ложку борошна з хорошою гіркою. Перемішуємо, накриваємо чистою серветкою і ставимо в тепле місце на 20-30 хвилин.
  2. Додаємо просіяне борошно, сіль, цукор, ваніль, олію, а також нагріте вершкове масло. Все ретельно перемішуємо, а потім додаємо збиті яйця або жовтки. Перемішувати.
  3. Викладаємо тісто на покритий борошном стіл. Ретельно вимішуємо тісто не менше 20 хвилин. При цьому руки треба кілька разів змочити в соняшниковій олії.
  4. Здобне тісто кладемо в глибоку миску, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на пару годин.
  5. Протягом цих двох годин здобне тісто слід пару раз обмяти.
  6. Поки наше тісто для булочок з маком підходить, запаримо мак. Для цього ставимо на вогонь молоко. В кипляче молоко тоненькою цівкою висипаємо мак. Проварюємо 3-4 хвилини, накриваємо кришкою і вимикаємо вогонь.
  7. Ми залишаємо мак набухати. Це може бути годину, а може і довше.
  8. Мак ретельно проціджуємо через дрібне сито, щоб видалити зайве молоко.
  9. У мак додаємо дві столові ложки цукру і все гарненько товчемо в ступці.
  10. Отже, готове здобне тісто ділимо на дві частини. Одну частину кладемо у тепле місце, нехай продовжує підходити, а другу частину тонко розкачуємо.
  11. За допомогою пензлика покриваємо тісто тонким шаром вершкового масла, яке попередньо топимо на плиті або мікрохвильовій печі.
  12. Беремо половину приготованого маку і наносимо його тонким шаром по всій поверхні тіста.
  13. Акуратно починаємо згортати маковий рулет. Згорнутий рулет маємо «швом ” вниз, щоб при випічці наші булочки з маком не розкрилися. Макову ковбаску ділимо на 10-12 частин.
  14. Майбутні булочки можна залишити так, можна покласти бочком, щоб вийшли симпатичні завитки.
  15. Булочки викладаємо на деко, застелене пергаментом.
  16. Деко з булочками ставимо у тепле місце на 20-30 хвилин, щоб вони підійшли. Коли булочки як слід “підростуть”, відправляємо їх в попередньо розігріту духовка.
  17. Перед тим, як поставити булочки у духовку, поверхню булочок змащуємо
    збитим жовтком .
  18. Випікаємо булочки 15-20 хвилин при температурі 200 ° С.
  19. Поки випікається перша партія булочок з маком, беремо другий шматок тіста, тонко розкачуємо і покриваємо
    маковою начинкою ( я зробила другу частину булочок з цукром).
  20. Звертаємо, ріжемо на частини. Коли перша партія булочок з маком приготуватися, завершуємо другу.

Смачного Вам і приємних приготувань!

Неймовірно смачні здобні булочки з маком на дріжджовому тісті: виходять м'якенькі і ніжні, як пух

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: