Ніжний і дуже смачний “Наполеон” без випічки лише за 15 хвилин: “найлінивіший” і швидкий торт “Наполеон”, який я колись готувала

Легендарний торт Наполеон по праву заслужив свою популярність, але мало хто  наважаться готувати його в домашніх умовах.

Сьогодні пропонуємо прискорений варіант, де замість коржів використовується тонкий вірменський лаваш. Звичайно, виходить не класичний Наполеон, але цілком гідний і швидкий десерт.

Інгредієнти:

  • лаваш тонкий вірменський 340 гр.
  • молоко 800 мл
  • яйце 3 шт.
  • цукор 170 гр.
  • крохмаль кукурудзяний 30 гр.
  • масло вершкове 100 гр.

Приготування:

  1. Підготувати все необхідне.
  2. У каструлю всипати цукор і крохмаль, розбити яйця.
  3. Збовтати вінчиком. Тут дуже важливо домогтися, щоб не залишилося крохмальних грудочок. Якщо вони не розчиняться на цьому етапі, то вони ж будуть присутні і в готовому кремі. Влити молоко.
  4. Поставити на плиту на невеликий вогонь і нагрівати при постійному помішуванні вінчиком. Якщо нікуди не відлучатися, то заварний крем вдасться без проблем приготувати без водяної лазні. Але для початківців краще все ж спорудити баню, так нагрівання відбувається повільніше і ймовірність, що крем згорнеться або пригорить, мінімальна.
  5. Отже, мішати вінчиком постійно, приділяючи особливу увагу дну і стінок каструлі. Як тільки крем почне густіти, а відбувається це дуже швидко, нагрів знизити і дочекатися появи перших бульків. Відразу ж прибрати з плити і продовжувати мігати ще пару хвилин, адже стінки каструлі нагріті, і крем може згорнутися від їх тепла. Викласти вершкове масло. Воно відразу ж розтане.
  6. Накрити харчовою плівкою і дати охолонути хоча б до теплого стану. Крем при цьому загусне.
  7. Лаваш нарізати на шматочки за розміром форми.
  8. Викласти на решітку духовки в один шар і підсушити при температурі 140 градусів до легкого зарум’янення. Сушаться вони досить швидко, 2-3 хвилини і можна знімати і викладати наступну партію.
  9. Зібрати торт, промазуючи кожен лист лаваша заварним кремом. Два коржі залишити для посипання.
  10. Накрити плівкою і прибрати в холодильник на 6-8 годин для просочення.
  11. Залишені коржі поламати руками в велику крихту і обсипати верх і боковинки.

Торт лінивий Наполеон готовий. Приємного чаювання!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: