Один із найвдаліших і найпростіших рецептів кексів: виходять пишні, м’якенькі і дуже смачні, випічка до чаю, яку люблять всі, готую з різними доповненнями

Сьогодні ділюся рецептом просто неймовірних кексів з персиками. Тісто цієї випічки виходить дуже ніжним, повітряним, м’яким, а фрукти, ягоди можна використовувати різні.

Інгредієнти:

  • Яйця 2 шт.
  • Цукор 70 г.
  • Ванільний цукор за бажанням.
  • Сіль 1/3 ч. л.
  • Олія 100 мл.
  • Кефір (можна брати кисле молоко, йогурт, нежирну сметану) 100 г.
  • Борошно 200 г.
  • Розпушувач 5 г.
  • Персики у мене 270 г (2-3 шт.) з яблуками також дуже смачно

Приготування:

  1. Яйця збиваємо з цукром до світлої піни.
  2. Тепер до цієї яєчної піни додаємо ванільний цукор, сіль, олію, кефір і перемішуємо все або ручним вінчиком, або міксером на низьких обертах.Один із найвдаліших і найпростіших рецептів кексів: виходять пишні, м'якенькі і дуже смачні, випічка до чаю, яку люблять всі, готую з різними доповненнями
  3. Коли маса стане однорідною, вводимо борошно, змішавши її з розпушувачем. Я перемішую тісто міксером на низьких обертах. Перемішуємо, доки воно не стане консистенції дуже густої сметани.Один із найвдаліших і найпростіших рецептів кексів: виходять пишні, м'якенькі і дуже смачні, випічка до чаю, яку люблять всі, готую з різними доповненнями
  4. Коли тісто готове, я даю йому трохи постояти, а тим часом ріжу часточками персики. Я готувала ці кекси влітку, у сезон персиків. Зараз осінь, тому персики можна замінити на яблука, сливи, груші, на ягоди. Головне, щоб фрукти або ягоди не були надто соковитими.Один із найвдаліших і найпростіших рецептів кексів: виходять пишні, м'якенькі і дуже смачні, випічка до чаю, яку люблять всі, готую з різними доповненнями
  5. Тісто розлити по формах для кексів. Можна готувати як пиріг. Частки персиків я викладала зверху, вдавлюючи їх у тісто. Також чинимо з будь-якими ягодами/фруктами.Один із найвдаліших і найпростіших рецептів кексів: виходять пишні, м'якенькі і дуже смачні, випічка до чаю, яку люблять всі, готую з різними доповненнями
  6. Відправляємо кекси випікатися в заздалегідь розігріту духовку.
  7. Випікати при t 180 ° C в середньому 25 хвилин. Точний час випікання залежить від особливостей вашої духовки.Один із найвдаліших і найпростіших рецептів кексів: виходять пишні, м'якенькі і дуже смачні, випічка до чаю, яку люблять всі, готую з різними доповненнями

Примітки!

Можна не використовувати міксер, а збити яйця з цукром у піну за допомогою ручного вінчика. Необов’язково, щоб піна була густою, досить добре розмішати цукор.
Замість персиків можна брати яблука, абрикоси, сливи, груші. Також такі кекси можна зробити з наповненням із сухофруктів та горішків.
З вказаної кількості продуктів у мене вийшло 6 великих кексів. Кількість кексів буде залежати від розміру ваших форм. Якщо хочете зробити відразу більше, просто пропорційно збільште кількість продуктів.
Також можна приготувати один великий кекс у великій формі (у вигляді пирога).

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: