Печериці по-корейськи. Люблю такі закуски: підходить до святкового столу і просто до вечері

Грибочки, мариновані за цим рецептом, виходять просто розкішними. Така закуска готується швидко, відмінно підходить до святкового столу і просто до вечері.

Інгредієнти:

  • печериці та гливи по 400 г;
  • коріандр, 1 ст.л;
  • кунжут обсмажений;
  • олія соняшникова;
  • цибуля, 1 шт;
  • солодкий перець, половина;
  • часник, 5 зубчиків;
  • соус рибний, 2 ст.л;
  • цукор, 0.5 ч.л;
  • оцет 9%, 1 ст.л;
  • спеції, зелень, гострий перець.

Приготування:

  1. Печериці краще брати дрібні або середні, але їх доведеться розрізати на шматочки.
  2. Кунжут обсмажуємо на сухій сковороді.
  3. Цибулю і солодкий перець ріжемо невеликими шматочками.
  4. Гриби кладемо в каструлю і заливаємо водою, доводимо до кипіння. Варимо пару хвилин і викладаємо в сито, щоб вони стекли.
  5. Цибулю обсмажуємо на олії, потім викладаємо і доводимо солодкий перець до м’якості.
  6. Вливаємо рибний соус в овочі. Можна не використовувати його, замінити сіллю або соєвим соусом.
  7. Вливаємо оцет, всипаємо коріандр. Часник дрібно нарізаємо.
  8. Гриби змішуємо з овочами, додаємо кунжут, гострий перець шматочками або сухий, часник і паприку.
  9. Зверху вливаємо розжарену олію і перемішуємо масу.
  10. Дрібно січемо петрушку або кинзу, додаємо в масу, перемішуємо.
  11. Накриваємо ємність кришкою і залишаємо маринуватися на ніч.

Печериці по-корейськи. Люблю такі закуски: підходить до святкового столу і просто до вечері

Закуска виходить дуже смачною і ароматною, яку багато хто так люблять купувати в ресторанах корейської кухні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: