Пісний салат з квасолею та печерицями

На створення цього пісного салату з квасолі мене надихнула мамина подруга. Вона готує подібний салат, але без печериць, нічим не приправляючи і трішки по іншій технології. Я переробила його на свій смак і вийшов просто неймовірно смачний салат, не зважаючи на те, що він пісний.

Цей салат з квасолі можна подавати як в теплому, так і в холодному вигляді. Можна все крім грінок змішати завчасно, щоб квасоля з овочами та грибами промаринувалась з часником та яблучним оцтом. Останній дуже вдало балансує крохмалистість квасолі, роблячи салат більш легким для шлунку. У всякому разі, грінки потрібно додавати перед самою подачею, щоб вони зберегли хрускіт який так вдало урізноманітнює консистенцію цього салату.

Інгредієнти

  • 180 грам сухої квасолі, замочити на ніч
  • 3 скибки житнього хліба, порізати кубиками
  • 1 цибулина, порізати півкільцями
  • 1 велика морквина, натерти на крупній тертці
  • 250 грам печериць, крупно порізати
  • 5 зубців часнику
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • 4 ст.л. яблучного оцту
  • Сіль до смаку
  • Чорний свіжо мелений перець до смаку
  • Рослинна олія для смаження

Відео-рецепт приготування пісного салату з квасолі:

  1. Квасолю відцідити, помістити у 2-х літрову каструлю, залити доверху водою й відварити до готовності, не солячи.
  2. На кількох столових ложках рослинної олії обсмажити до хрускоту кубики чорного хліба. Перекласти на чисту тарілку.
  3. У тій же сковорідці розігріти ще кілька столових ложок рослинної олії, додати цибулю й смажити, помішуючи, до м’якості. Додати моркву, посолити й тушкувати на повільному вогні, до готовності моркви.
  4. Моркву перекласти у глибоку миску, у сковорідку додати кілька столових ложок рослинної олії, покласти печериці і смажити на середньому вогні, доки випарує вся рідина, яку пустять гриби.
  5. Вичавити часник, смажити все разом ще 1-ну хвилину і зняти з вогню.
  6. До моркви додати відціджену квасолю, гриби з часником, сіль до смаку, чорний мелений перець, рослинну олію та яблучний оцет. Добряче все перемішати.
  7. Додати до салату з квасолі хрусткі грінки, ще раз перемішати і перекласти в сервірувальний посуд.

Подавати пісний салат з квасолі в теплому чи холодному вигляді.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: