Пляцок “Тарасові вуса”: неймовірна смакота, готується дуже просто

Смачний, ароматний, гарний та цікавим виходить торт “Тарасові вуса”, а в розрізі який красивий. В основі шоколадно-горіховий манник, рулетний шар – сирний з маковою начинкою та вишнями, все це завершує желейний сметанний крем. Дуже рекомендую!

Інгредієнти:

На форму ~ 22 см

Шоколадний корж:

  • 400 грам сметани
  • 2 яйця
  • 5 ст. л. цукру
  • 5 ст. л. какао
  • 1/2 склянки горіхів (фундук)
  • 4 ст. л. олії
  • 1,5 склянки манки
  • 1/2 ч. л. соди

Рулетний шар:

  • 150 грам сиру
  • 50 грам цукру
  • 50 грам сметани
  • 50 грам олії
  • 1 яйце
  • 1/2 ч. л. соди
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 3 склянки борошна (+/-)

Макова начинка:

  • 1 склянка маку
  • 3 ст. л. цукру
  • 100 мл води
  • 300-400 грам вишні

Крем:

  • 500 грам сметани
  • 200 грам йогурту без добавок або кефіру
  • 1 склянка цукру
  • 1 пачка ванільного цукру
  • 30 грам желатину
  • 100 мл води

Для прикраси:

  • 1 склянка вершків 33-35%
  • 1-2 ст. л. цукру (цукрової пудри)
  • шоколад/печиво/залишки коржа

Приготування:

Шоколадний корж.

  1. Горіхи подрібнити у блендері.
  2. У тарілці змішати цукор, манку, какао, горіхи та соду. В іншій мисці змішати сметану, яйця та олію. З’єднати із сухою сумішшю.
  3. Випікати у формі хвилин 30-40 при температурі 170-180 градусів. Але не перепекти!Пляцок “Тарасові вуса”: неймовірна смакота, готується дуже просто, а в результаті шикарний результат (покроковий рецепт приготування з фото)

Макова начинка.

  • 1 склянку маку подрібнити в кавомолці, висипати в каструльку, залити її 100 мл гарячої води, поставити на вогонь і випарувати воду на невеликому вогні. Додати 3 ст. цукру, перемішати.

Рулетний шар.

  1. Яйце розтерти з цукром, попередньо розтертим сиром, сметаною та олією, додати борошно з содою і замісити тісто.
  2. Поділити тісто на 4 однакові шматочки. Кожен шматочок тіста розкачати прямокутний пласт, рівномірно розподілити макову начинку. По одному краю викласти вишні (трохи віджаті від соку). Згорнути рулети, добре защипнути.Пляцок “Тарасові вуса”: неймовірна смакота, готується дуже просто, а в результаті шикарний результат (покроковий рецепт приготування з фото)
  3. Викласти по спіралі в таку ж діаметром форму, що і випечений темний корж.Пляцок “Тарасові вуса”: неймовірна смакота, готується дуже просто, а в результаті шикарний результат (покроковий рецепт приготування з фото)
  4. Випікати 25 – 30 хвилин за темп.180 град. Обережно вийняти з форми, рулети виходять одним коржем.Пляцок “Тарасові вуса”: неймовірна смакота, готується дуже просто, а в результаті шикарний результат (покроковий рецепт приготування з фото)

Крем.

  1. Желатин приготувати за інструкцією, дати трохи охолонути.
  2. Сметану змішати з кефіром, цукром та ванільним цукром в однорідну масу, і щоб цукор розчинився. Додати желатин та швидко перемішати.

Складання торта.

  1. Темний корж розрізати на дві частини (у рецепті випікся з гіркою, її зрізала та залишила для прикраси).Пляцок “Тарасові вуса”: неймовірна смакота, готується дуже просто, а в результаті шикарний результат (покроковий рецепт приготування з фото)
  2. Форму (форма та ж, що випікалися коржі та рулети) вистелити фольгою (дно та стінки, якщо форма не дуже висока – зробити висоту з фольги). Викладаємо у форму один темний корж, зверху виливаємо половину крему. На крем акуратно викладаємо корж із рулетів, зверху – другу половину крему. Накриваємо другим темним коржем.
  3. Ставимо в холодильник для застигання на 6 годин, краще на ніч.
  4. Потім покрити весь торт тонким шаром збитих вершків (1 склянка вершків не менше 33% збити з 1-2 ст. л. цукру).
  5. Обсипати подрібненим шоколадним печивом (у мене подрібнена частина коржа). Можна обсипати тертим шоколадом, можна залити глазур’ю або прикрасити на власний смак.Пляцок “Тарасові вуса”: неймовірна смакота, готується дуже просто, а в результаті шикарний результат (покроковий рецепт приготування з фото)

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: