Поки чайник закипить, все вже готово. Всього 10 хвилин і повітряні пампушки на столі

М’які, пишні і повітряні пампушки на сковорідці без необхідності довгої роботи з дріжджовим тістом і втрати маси часу на розкачування і викладання в форму для духовки.

Інгредієнти:

  • кефір, 200 мл
  • цукор, 3 ст.л
  • яйце, 1 шт
  • сода і сіль по 0.5 ч.л
  • борошно, 3 склянки
  • оцет 9%, 1 ч.л
  • масло вершкове, 30 г

Приготування:

  1. Яйця розтираємо з цукром віночком і вливаємо кефір кімнатної температури. Перемішуємо.
  2. Всипаємо просіяне борошно, соду і сіль, вимішуємо тісто.
  3. Порада: може борошна потрібно трохи більше, але не забивайте тісто, краще добре вимішуйте руками.
  4. Накриваємо тісто і залишаємо на 10 хвилин. Розкачуємо тісто в пласт товщиною в 1 см.
  5. Змащуємо тісто розтопленим вершковим маслом і скачуємо тугий рулет.
  6. Ріжемо його шматочками і кожен притискаємо трохи рукою з боку зрізу.Поки чайник закипить, все вже готово. Всього 10 хвилин і повітряні пампушки на столі
  7. Розігріваємо олію в сковорідці і викладаємо пампушки.
  8. Обсмажуємо з двох сторін до рум’яності і викладаємо на паперові рушники.Поки чайник закипить, все вже готово. Всього 10 хвилин і повітряні пампушки на столі
  9. Остигнули пампушки обсипаємо цукровою пудрою або в гарячому вигляді – цукром, можна при подачі просто полити медом. Як варіант – солодким сметанним кремом. У будь-якому випадку, такі пампушки будуть дуже смачними.Поки чайник закипить, все вже готово. Всього 10 хвилин і повітряні пампушки на столі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: