Помаранчевий десерт , від якого неможливо відірватись

Не тільки в літню спеку, а й взимку часто хочеться таких простих десертів, як желе. Я часто люблю готувати щось смачне для своєї родини . Пропоную спробувати ніжне, в міру солодке і дуже смачне сметанне желе з мандаринами. Апетитний, яскравий, ароматний двошаровий десерт – це чудовий смаколик  для всієї родини.

Жирність сметани для приготування цього желе особливої ​​ролі в цьому рецепті не грає (якщо не брати до уваги калорійність). Я використовую 20% жирності. Желатин підійде будь-який: в цьому рецепті я брала  швидкорозчинний (розчиняється одразу в гарячій рідині) . Якщо у вас желатин, який потрібно замочувати, заздалегідь залийте його холодною водою і залиште на 30 хвилин. Коли желатин набубнявіє, прогрійте до повного розчинення, не доводячи до кипіння.

Готувати і подавати сметанне желе з мандаринами потрібно в порційних вазочках, піалах або склянках з прозорого скла. Саме тоді десерт приємно здивує ласунів акуратними і ефектними шарами: помаранчевий – мандариновий, білосніжний – сметанний. При подачі декорують готове желе часточками свіжих мандаринок, горішками або тертим шоколадом.

Інгредієнти

Для мандаринового желе

  • мандарини 700 гр
  • желатин швидкорозчинний 25 гр
  • цукор 200 гр ( ви можете регулювати  за смаком)

Для сметанного желе

  • сметана 20% ( можна 15%) 0,5 л
  • желатин 25 гр
  • цукор 100 гр ( можете регулювати за смаком)
  • пакетик ванільного цукру

Для прикраси 

терті горішки, шоколад або кокосова стружка

Приготування

  1. Підготувати  мандаринки, почистити   і за допомогою блендера  перебити фрукти  на пюре.
  2. Перелити в каструльку,додати цукор, висипати пакетик желатину , перемішати і поставити на слабкий вогонь. Постійно помішувати поки желатин не розчиниться . До кипіння не доводити.
  3. Розлити у піалочки до половини і поставити в холодильник до повного загустіння.
  4. Як тільки желе з мандарин буде готове, тоді приймаємось за приготування сметанного желе.
  5. Спочатку підготуємо желатин . Для цього у 100 гр гарячої води розведемо пакет швидкорозчинного желатину.
  6. Добре перемішаємо , поки желатин не розчиниться повністю.
  7. Далі  беремо сметану, виливаємо її у глибоку миску  , додаємо цукор за смаком, пакетик ванільного цукру , все добре збиваємо  міксером  або віночком.
  8. Потім повільно вводимо желатин ( кімнатної температури)  і ретельно вимішуємо . Все , сметанне желе готове.
  9. Тепер дістаємо з холодильника наше мандаринове желе і додаємо до нього сметанне желе і знову ставимо у холодильник .
  10. Чекаємо поки желе повністю застигне. Перед подачею можна  прикрасити желе тертими горішками чи тертим шоколадом . Також ефектно виглядатиме желе прикрашене гілочкою розмарину та кокосовою стружкою . Обов’язково приготуйте до святкового столу . Вам сподобається . Дуже красиво виглядає поєднання яскравого помаранчу з білим кольором.

Смачного! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: