Пончики в сиропі

Я часто використовую заварне тісто, адже з нього можна готувати не тільки профітролі з кремом або солодкі еклери, а й млинці і пельмені. Мені подобається досить щільна, але в той же час ніжна текстура, яка робить готові вироби м’якими і повітряними.

Але справжнім відкриттям для мене став той факт, що з заварного тіста можна готувати пончики в сиропі – традиційні турецькі солодщі.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 150 г
  • вода 750 мл
  • цукор 250 г
  • яйце 2 шт.
  • Вершкове масло 50 г
  • лимон 0,5 шт.
  • Соняшникова олія 200 мл
  • сіль дрібка
  • волоські горіхи за смаком

Приготування:

  1. Для приготування цукрового сиропу в сотейнику змішайте 500 мл води, цукор і сік половини лимона. Доведіть до кипіння і варіть близько 10 хвилин на повільному вогні, поки сироп не загусне. Потім зніміть і дайте охолонути.пончики в сиропі
  2. В окремій каструлі з’єднайте 250 мл води, вершкове масло і сіль. На середньому вогні доведіть суміш до кипіння і однорідного стану. Потім додайте просіяне борошно і, постійно помішуючи лопаткою, зваріть тісто. Коли воно почне легко відходити від стінок, зніміть каструлю з вогню і залиште охолоняти.турецькі пончики
  3. У тепле тісто по одному введіть яйця, кожен раз ретельно перемішуючи масу. В результаті має вийти ніжне тісто, по консистенції схоже на пластилін. Розділіть його на невеликі шматочки, розміром з перепелине яйце. Кожен скачайте в кульку і зробіть пальцем невелике заглиблення в центрі.пончики з горіховою начинкою
  4. У глибокій сковороді розігрійте олію і викладіть в неї заготовки. Обсмажте пончики з усіх боків, поки вони не придбають приємний золотистий колір, а потім дістаньте шумівкою і перекладіть в цукровий сироп. Акуратно перемішайте, щоб кожен пончик повністю був покритий. Горіхи подрібніть за допомогою ножа або блендера і викладіть в підготовлені поглиблення.

Пончики в сиропі підійдуть до ранкової кави або стануть відмінним десертом для сімейної вечері. Замість горіхів в якості начинки ви можете використовувати вишневе, порічкове або будь-яке інше ягідне пюре – вони вигідно підкреслять смак кисло-солодкого сиропу. Готуйте з задоволенням і не забувайте ділитися з друзями цікавими рецептами!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: