Пишні булочки . Приготування цікавим способом

Пишні, дуже повітряні та м’які булочки, які я готую не зовсім звичайним способом. Перш ніж відправити в духовку, булочки варимо в окропі.

Інгредієнти:

  • молоко, 260 мл
  • яйця, 2 шт
  • сіль дрібку
  • олія, 20 г
  • борошно, 450 г
  • дріжджі сухі, 7 г
  • цукор 3 ст.л
  • мак для обсипання

Для окропу потрібно:

  • вода, 2 л
  • цукор, 3 ст. л
  • ванілін за смаком
  • сода, 1 ч. л

Приготування:

  1. Тепле молоко змішуємо з яйцями, дрібкою солі, цукром, дріжджами і розм’якшеним вершковим маслом. Перемішуємо масу віночком.
  2. Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо м’яке тісто.
  3. Накриваємо ємність із тістом і залишаємо у теплому місці на 1 годину.
  4. Обминаємо тісто та ділимо порційними шматочками.
  5. Формують  з кожного шматочка колобка, потім пальцями робимо дірочку всередині і розтягуємо, щоб отримати класичну форму пончика.
  6. Кип’ятимо воду з усіма інгредієнтами.
  7. Кидаємо по кілька штук пончиків у кип’яток на 15 секунд і виймаємо.
  8. Деко змащуємо олією, викладаємо пончики, посипаємо маком.
  9. Випікаємо при 180 градусах близько 30 хвилин, поки пончики не стануть рум’яними .

Так мало хто готує. Кидаю пончики в киплячу воду і готую булочки на свята

Подаю здобу з варенням, медом, шоколадною пастою та іншими солодкими добавками. Хоча й самі по собі, пончики дуже смачні та пишні, м’які.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: