Рецепт повітряних пончиків

Пончики за цим рецептом виходять настільки ніжними та пишними, що багато хто, після того, як їх пробують, більше не готують інші. Дуже рекомендую такий простий та смачний рецепт.

Інгредієнти:

  • вода, 30 мл
  • дріжджі сухі та сіль по 1 ч.л
  • молоко, 250 мл
  • цукор, 2 ст
  • борошно, 350 г
  • цукрова пудра

Приготування:

  1. У теплій воді розчиняємо дріжджі та залишаємо в теплому місці на 10 хвилин.
  2. Вливаємо тепле молоко, перемішуємо та всипаємо цукор, сіль, перемішуємо.
  3. Всипаємо частинами просіяне борошно і ретельно вимішуємо м’яке, еластичне і липке тісто.
  4. Накриваємо тісто і залишаємо його у теплому місці на 1 годину.
  5. Стіл присипаємо борошном, викладаємо тісто і обминаємо.
  6. Розгортаємо в пласт, товщиною до 8 мм і вирізаємо кружечки або інші невеликі форми.
  7. Розігріваємо олію і викладаємо по кілька штук , обсмажуємо до золотистості. Пончики зростатимуть, тому багато в сковороду за один раз не кладемо.
  8. Охолілі пончики обсипаємо цукровою пудрою або подаємо з медом, шоколадом або варенням. Солодкий сироп теж відмінно підходить для просочення такого м’якого та пухнастого пончика.
  9. Можна нарізати смужки та сплести невеликі косички та обсмажуємо їх в олії.Сусідка підказала мамі рецепт повітряних пончиків: тепер пече усі святкові дні

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: