Рецепт розкішного оксамитового медового торта

Рецепт розкішного оксамитового медового торта

Ніжний крем в поєднанні з медовими коржами – це справжня насолода для всіх любителів тортиків. Порадуйте своїх близьких і друзів прекрасним десертом.

Щоб приготувати медовий торт вам знадобляться наступні інгредієнти

Для тіста:

  • 200 г борошна;
  • 4 курячих яйця;
  • 60 г меду;
  • 140 г цукру;
  • 80 г соняшникової олії без запаху;
  • 1,5 ч. л. пекарського порошку або третину ч. л. соди;
  • 110 мл тепленької водички;
  • дрібка солі.

Для крему:

  • 3-4 ст. л. цукрової пудри;
  • 800 г жирної сметани;

Для присипки:

  • 200 г чорносливу;
  • 150 г волоських горіхів;
  • ванілін.

Також знадобиться форма діаметром 24 сантиметри.

Поетапне приготування медового торта

Готуємо коржі

Візьміть яйця, розділіть білки і жовтки. У білки додайте дрібку солі і збивайте одну хвилинку. Потім всипте 2/3 цукру і збийте до утворення стійкої піни.

Трохи збийте яєчні жовтки міксером, всипте цукор, що залишився і знову збивайте протягом чотирьох хвилин. Маса повинна стати пишною. Після цього покладіть мед рідкої консистенції і збийте на слабкій швидкості десять секунд. Влийте воду і олію, знову збийте.

Просійте борошно з пекарським порошком або содою за допомогою сита.

Додайте половину борошна в жовткову масу і перемішайте на маленькій швидкості. Потім додайте другу половину і знову перемішайте.

Поступово додайте білки і розмішуємо вже віночком.

Форму застеліть пергаментним папером і викладіть тісто.

Відправте в розігріту духовку і випікайте протягом 50 хвилин при 170 °. Можете приготувати в мультиварці за 1,5 години на режимі «Випічка».

Готовий корж залиште на 15 хвилин у формі, а потім витягніть і нехай повністю охолоне. Розріжте на три частини.

Готуємо присипку

Чорнослив залийте кип’ятком, щоб він не був сухий і дрібно наріжте.

Горіхи підсушіть в духовці або на сковорідці без олії протягом п’яти хвилин. Подрібніть горішки в крихту.

Готуємо крем

Просто змішайте сметанку і цукрову пудру, трохи збийте.

Збірка торта

Кожен корж промажте кремом і присипте горішками і чорносливом. Потім складіть їх разом і обмажте кремом боки і верхівку тортика. Також присипте горішками і чорносливом.

Помістіть десерт на кілька годин в холодильник, а краще на 8-10 годин, щоб гарненько просочився.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: