Розкішний кокосово-малиновий торт

Кокосово-малиновий торт. Це один з найсмачніших тортів. У ньому прекрасно поєднується повітряний бісквіт, кисло солодке малинове желе, ніжний крем і хрусткий шар з безе з кокосовим смаком.

Інгредієнти:

Для бісквіта

  • 4 курячих яйця
  • 80 грам цукру
  • 110 грам пшеничного борошна
  • дрібка солі

Для безе

  • 4 білка
  • 150 грам кокосової стружки
  • 180 грам цукру

Для крему

  • 500 мілілітрів молока
  • 250 грам вершкового масла
  • 2 жовтки
  • 4 столові ложки цукру
  • 3 столові ложки пшеничного борошна
  • 2 столові ложки крохмалю
  • ванільний цукор

Для малинового желе

  • 750 грам свіжої малини
  • 150 мілілітрів води
  • 100 грам цукру
  • 30 грам желатину

Для сиропу

  • півсклянки цукру
  • півсклянки води

Приготування:

  1. Спечемо бісквіт. Розділяємо яйця на білки і жовтки. У білки додаємо сіль і починаємо збивати. Коли з’явиться піна поступово додаємо цукор. Збиваємо міксером все разом 3-4 хвилини до міцної стійкої піни. Не припиняючи збивати, по одному додаємо жовтки. Потім акуратно додаємо просіяне борошно, перемішуючи тісто лопаткою.
  2. Готове тісто переливаємо в форму для запікання і відправляємо в духовку. Випікаємо протягом 30-35 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий бісквіт повністю охолоджуємо, а потім дістаємо з форми.
  3. У готового бісквіта зрізаємо верхню скоринку і відкладаємо в сторону.
  4. Приготуємо малинове желе. У миску всипаємо желатин і вливаємо воду. Перемішуємо і залишаємо набухати.
  5. У сотейник всипаємо малину і цукор. Все ставимо на вогонь і варимо на середньому вогні після закипання 5 хвилин. Гарячу малинову масу викладаємо на сито і перетираємо силіконовою лопаткою. Готову масу переливаємо в чашку. Розтоплюємо желатин і виливаємо в малинову масу, перемішуємо. Ставимо в холодильник застигати. Потрібно зловити момент, коли маса почне густіти, але ще не загусне.
  6. Приготовим безе. Яйця розділяємо на жовтки і білки. Збиваємо білки до піни, а потім поступово додаємо цукор і збиваємо їх до щільної стійкої піни. Насипаємо в неї кокосову стружку і перемішуємо до однорідності. Готову суміш перекладаємо в форму, застелену пергаментним папером.
  7. Випікаємо безе при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин. Готове безе охолоджуємо, а потім дістаємо з форми.
  8. Приготовим сироп. У каструлю насипаємо цукор і вливаємо воду. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Проварюємо 1 хвилину і знімаємо з вогню. Готовий сироп охолоджуємо.
  9. Збираємо торт. На дно форми кладемо бісквіт, а навколо ставимо ацетатну плівку. Просочуємо його сиропом і зверху викладаємо малинове желе. Рівномірно розподіляємо і відправляємо в холодильник до повного застигання.
  10. Приготовим крем. У каструлю наливаємо молоко і ставимо на вогонь.
  11. У миску виливаємо жовтки і починаємо збивати міксером. Поступово додаємо в них цукор і ванільний цукор. Все збиваємо до побіління і збільшення маси в об’ємі. В отриману суміш додаємо крохмаль. Все перемішуємо міксером. Потім додаємо гаряче молоко, не перестаючи перемішувати. Отриману суміш відправляємо в сотейник і ставимо на плиту. Варимо постійно перемішуючи до загустіння. Готовий крем накриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження.
  12. У чашку кладемо вершкове масло і збиваємо міксером до побіління і збільшення в об’ємі. Додаємо в нього заварну основу по одній ложці. Після додавання перемішуємо міксером.
  13. Дістаємо торт з холодильника і викладаємо на нього заварний крем. рівномірно розподіляємо і зверху накриваємо остиглим безе. Злегка придавлюємо все руками, накриваємо плівкою і відправляємо назад в холодильник ще мінімум на 4 години. Через відведений час готовий торт подаємо до столу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: