Салат «Баварський» з куркою та сухариками.

Пропоную вашій увазі дуже смачний салат без майонезу для будь-якого випадку.

Курячі грудки, соковиті помідори, сухарики, сир і легка пікантна заправка – те, що треба! Дуже смачно, сподобається багатьом, я певна! Куряче м’ясо для цього салату необхідно запекти в духовці або обсмажити на сковороді. Звичайно, можна використовувати і варене куряче філе, але, як мені здається, м’ясо має мати більш виражений смак, який надасть салату свою родзинку. Заправка для салату готується зі сметани, соєвого соусу та гірчиці. Виходить, не так жирно, як із майонезом, при цьому пікантно та соковито. Ще один плюс цього салату, що він не виходить вологим, незважаючи на наявність помідорів. Сухарики вберуть зайву рідину і вийдуть ніжними та м’якими. Зберігайте рецепт!

Інгредієнти:

  • Гірчиця 1 ч. л.
  • Куряче філе 250 г
  • Сир твердий 100 г
  • Сметана 2 ст.
  • Соус соєвий 2 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Помідори 250 г
  • Зелень свіжа за смаком

Приготування:

Етап 1 / 9

Підготувати необхідний набір інгредієнтів: куряче філе, помідори, будь-який твердий сир, сухарики, сметану, соєвий соус, гірчицю, свіжу зелень (у мене – кріп), сіль та спеції.
Сухарики можна використовувати домашні чи покупні. На цей раз у мене покупні сухарики з білого хліба без солі та спецій (до речі, дуже вдалий вибір).

Салат «Баварський» з куркою та сухариками. Етап 1

Етап 2 / 9

Куряче філе необхідно заздалегідь посмажити або запекти в духовці.
Я смажила на середньому вогні з двох сторін до підрум’янювання, попередньо  філе натерла  сіллю, меленим чорним перцем і паприкою.
Якщо дозволяє час, можна залишити філе промаринуватися протягом 1 години перед смаженням.
Охолоджене куряче м’ясо нарізати дрібними шматочками і викласти в миску.

Салат «Баварський» з куркою та сухариками. Етап: 2

Етап 3 / 9

Помідори нарізати дрібними шматочками.
Додати до курячого м’яса.

Салат «Баварський» з куркою та сухариками. Етап: 3

Етап 4 / 9

Твердий сир нарізати дрібними шматочками.
Додати до решти інгредієнтів.

Салат «Баварський» з куркою та сухариками. Етап: 4

Етап 5 / 9

Кріп дрібно нарубати.
Додати до решти інгредієнтів.

Салат «Баварський» з куркою та сухариками. Етап: 5

Етап 6 / 9

З’єднати в мисці сметану, соєвий соус та гірчицю.
Перемішати до однорідності.
Рекомендую використовувати для цього салату не гостру гірчицю, наприклад, французьку або американську.

Салат «Баварський» з куркою та сухариками. Етап: 6

Етап 7 / 9

Полити нарізані інгредієнти заправкою та акуратно перемішати.
За бажання посолити.

Салат «Баварський» з куркою та сухариками. Етап: 7

Етап 8 / 9

Безпосередньо перед подачею додати|добавляти| в салат сухарики і перемішати.

Салат «Баварський» з куркою та сухариками. Етап: 8

Етап 9 / 9

Розкласти салат по тарілках.
За бажання прикрасити свіжою зеленню.

Салат «Баварський» з куркою та сухариками. Етап: 9

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: