Салат «Гніздо глухаря»: смачна і цікава страва

Напевно, ви бачили в багатьох кафе і ресторанах цю страву. А знаєте, адже приготувати її вдома зовсім не складно. Але такий салатик здивує ваших близьких і друзів, адже виходить досить оригінальним. Готується з найдоступніших продуктів, так що я рекомендую вам його спробувати.

Інгредієнти:

  • 250 грам курячого філе
  • 1 лавровий лист
  • 10 шт. горошин чорного перцю
  • 3 курячих яйця
  • 7 перепелиних яєць
  • 500 грам картоплі
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • соняшникова олія
  • 3 столові ложки майонезу
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. У каструлю наливаємо воду, додаємо чорний перець (горошок) і лавровий лист. Кладемо філе і відварюємо до готовності, потім охолоджуємо.
  2. Відварюємо курячі та перепелині яйця круто.
  3. Картоплю натираємо на грубій терці і кладемо в крижану воду, ретельно промиваємо, а потім відкидаємо на друшляк.
  4. У сковороду наливаємо олію і нагріваємо. Кладемо в неї картоплю і обсмажуємо до золотистого кольору, перекладаємо на паперові рушники. Частину картоплі залишаємо для прикраси салату, а другу кладемо в салат.
  5. Цибулю нарізаємо дрібними шматочками і обсмажуємо до золотистого кольору, охолоджуємо.
  6. Курячі яйця очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками.
  7. Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками. Перекладаємо в салатник до картоплі. Туди ж кладемо цибулю, яйця, додаємо майонез, сіль, перець за смаком. Видавлюємо в нього через прес часник і все добре перемішуємо.
  8. Перекладаємо салат на тарілку з салатним листям. У центрі робимо поглиблення і засипаємо салат відкладеною картоплею, в центрі кладемо яйця і подаємо до столу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: