Салат з баклажанами і сиром фета

Коли мій колір настрою – синій, я готую щось з баклажанами. І сьогодні саме такий день. Занадто морочитися не хотілося, так що мій вибір припав на один з улюблених салатів моєї мами. На його приготування потрібно максимум 30 хвилин, а активного часу і того менше. Проте салат з баклажанами і сиром фета із задоволенням уплітає вся сім’я.

Овочевий салат з сиром стане ще ніжніше. За соковитість відповідають помідори, а за свіжість і аромат – кріп і базилік. Якщо вдома є кедрові горішки, вони ідеально доповнюють смакову композицію. А тепер приступимо до приготування.

Інгредієнти:

  • баклажан 1 шт.
  • помідор 2 шт.
  • Сир фета 50 г
  • волоські горіхи 20 г
  • часник 1 зуб.
  • оливкова олія 2 ст. л.
  • оцет 1 ст. л.
  • зелень 0,5 пуч.
  • сіль за смаком

Приготування:

  1. Помийте баклажан і наріжте невеликими кубиками. Посоліть, перемішайте і відкладіть в сторону на 15-20 хвилин.свіжі баклажани
  2. Розігрійте сковороду з 1-2 ст. л. рослинного масла, відіжміть баклажани від рідини і обсмажте протягом 5 хвилин. Перекладіть на тарілку і залиште до повного охолодження.смажені баклажани
  3. Наріжте помідори шматочками і розподіліть поверх баклажанів. Посипте подрібненою зеленню (кріп і базилік) і додайте фету, нарізану кубиками.овочевий салат з сиром
  4. Для заправки змішайте оливкову олію і яблучний оцет 6%, видавіть часник і перемішайте. Полийте салат соусом і посипте попередньо обсмаженими горіхами.баклажанний салат

Салат можна подавати відразу, але ще смачніше він буде, якщо настояти його ніч в холодильнику.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: