Салат з перловкою

Салат з перловкою

Рецепт салату, батьківщиною якого вважається Італія, доступний для кожного з нас. Готується він просто, зі звичних для українців продуктів. Такий салат внесе різноманіття у буденні страви і обов’язково сподобається вам і вашим близьким.

Інгредієнти для страви

  • 1 літра води
  • 1/2 склянки перлової крупи
  • 1/2 склянки волоських горіхів
  • 2 огірки
  • 2 помідори
  • 1 цибулина
  • пучок свіжого базиліку
  • спаржева квасоля
  • пучок петрушки
  • оливкова олія
  • сіль.

Як приготувати салат

  1. Перлову крупу перебрати, добре промити і висипати в каструлю.
  2. Залити перлову крупу водою і поставити на плиту, коли вода закипить зменшити вогонь, посолити і варити до готовності. Зерна мають бути м’якими та розсипчастими.
  3. Готову перловку висипати в друшляк і залишити, щоб охолонула, перекласти на тарілку.
  4. Помідори і огірки помити і порізати кубиками. Зелень промити і подрібнити. Цибулю почистити і також дрібно порізати.
  5. Волоські горіхи подрібнити і трішки підсмажити.
  6. Спаржеву квасолю помити, відварити в підсоленій воді, процідити.
  7. В салатницю покласти порізані помідори, спаржу, огірки, цибулю, петрушку, базилік, волоські горіхи і перлової крупи, посолити та акуратно перемішати.
  8. Салат заправити оливковою олією та добре вимішати. Оливкову олію можна замінити соняшниковою.
  9. Салат з перловою крупою варто подавати трішки теплим, кімнатної температури і не бажано довго зберігати, тому готуйте стільки, скільки подужаєте з’їсти за один раз.

Якщо вам сподобався рецепт салату з перловкою, поділіться ним із друзями в соціальних мережах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: