Шоколадний торт Рижанка: ніжний, м’який, просочений. Просто та швидко готується

Ніжний, м’який, просочений і пухнастий, шоколадний торт ідеально виглядатиме на святковому столі.

Інгредієнти:

  • борошно, 180 г
  • какао, 5 ст. л
  • цукор, 7 ст. л
  • сіль дрібку
  • сода, 1,5 ч.л
  • молоко тепле, 220 г
  • олія соняшникова, 9 ст.л
  • оцет 1 ст.л
  • яйця, 3 шт

Для приготування крему необхідно:

  • чорний шоколад, 120 г
  • цукрова пудра, 6 ст.л
  • какао, 3 ст. л
  • жирна сметана або йогурт, 500 г
  • к0ньяк або бренді за смаком та бажанням

Приготування:

  1. Змішуємо сухі інгредієнти: просіяне борошно, какао, сіль та цукор, соду.
  2. Вливаємо в масу тепле молоко, олію і вбиваємо яйця. Добре вимішуємо тісто і вливаємо оцет або лимонний сік. Маса повинна бути густою, але стікаючою з ложки.
  3. Ділимо тісто на 2 частини і розливаємо по двом формам, заздалегідь застелених пергаментом.
  4. Випікаємо при 180 градусах близько 12 хвилин.
  5. Можна просто випікати прямокутні коржі, тільки доведеться їх розрізати і рівняти краї.
  6. Збиваємо охолоджену сметану з пудрою, всипаємо какао і збиваємо.
  7. Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, обмазуємо боки, поливаємо глазур’ю з розтопленого шоколаду та прикрашаємо за смаком.
  8. Відправляємо торт у холодильник на 6 – 8 годин.

Торт виходить дуже ніжний, просочений, ароматний і шоколадний.

Шоколадний торт Рижанка: ніжний, м'який, просочений. Просто та швидко готується

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: