Шоколадний торт з вишневою начинкою

  • Простий рецепт торта з багатим смаком!

Всім великий привіт! Пропонуємо приготувати незрівнянний тортик за мотивами “Чорного лісу”, тільки бюджетніший і набагато швидший за приготуванням, ніж традиційний. Буквально 40 хвилин і тортик готовий!

Інгредієнти:

Тісто

  • Яйця — 4 шт.
  • Цукор — 60 г
  • Ванільний цукор — 10 г
  • Вершкове масло — 70 г
  • Сметана 10-20% — 180 г
  • Борошно — 130 г
  • Какао порошок — 35 г
  • Розпушувач для тіста — 10 г

Крем

  • Сметана — 700 г (від 15% і вище)
  • Цукрова пудра — 2-3 ст. л.
  • Ванільний цукор — 10 г

Вишнева начинка (компоте)

  • Вишня б/к з соком — 400 г
  • Цукор — 30-40 г
  • Крохмаль — 1 ст. л.

Приготування:

Вишнева начинка/компоте

Вишню без кісточок з соком (вишню розморозити, сік не зливати) змішати з цукром і крохмалем, на повільному вогні варити до загустіння.

Крем

Сметану (від 15% і вище) змішати з цукровою пудрою і ванільним цукром. Перемішати лопаткою, не збивати міксером або блендером, інакше крем стане рідким.

Бісквіт

Яйця з цукром і ванільним цукром збити в пишну масу, додати сметану і розтоплене, тепле вершкове масло. Перемішавши. Просіяти сухі інгредієнти. Вилити тісто на деко (30/40 см.) і випікати в духовці при 180 С на середньому рівні 12-15 хвилин.

Збірка торта

Обрізати нерівні краї коржа і розрізати його на 4 частини. Змастити кремом корж, зверху розподілити 1/3 вишневого компоте. Наступний корж змастити тонким шаром крему і накрити змащеною стороною попередній корж з кремом і вишнею. Таким чином зібрати торт. Верх і боки торта також змастити кремом. З обрізків зробити крихту, обсипати боки і верх торта по краю. Виделкою зробити візерунки на верху торта. Відправити торт в холодильник на 30 — 60 хвилин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: