Швидкі хлібці: дешевше і смачніше за магазинний хліб

Я хочу своїм читачам запропонувати спекти смачні хлібці. Вони вийдуть у вас з першого разу, робити їх легко. Можна розрізати та робити бутерброди на сніданок до чаю або поїсти на обід, вечерю замість хліба.

При цьому, зроблені своїми руками вони виходять смачнішими і приємнішими за магазинний хліб.

Інгредієнти:

  • О.5 кг білого пшеничного борошна,
  • 200 мл звичайного молока,
  • дві чайні ложки сухих “швидких” дріжджів,
  • два курячі яйця,
  • шматочок, грам 50 вершкового масла,
  • 40-50 мл води
  • 1 чайна ложка цукру,
  • пару дрібок солі.

Як ви бачите, у складі є дріжджі, але не переживайте, нічого чекати не доведеться. Робиться все швидко.

Приготування:

  1. Беремо зручну для замішування тіста, глибоку та широку миску, в яку просіюємо всю кількість борошна. Робити це обов’язково, щоб воно стало повітряним і хлібці добре пропікалися.
  2. Злегка підігріваємо молоко, розчиняємо сухі дріжджі, розмішуємо, щоб вони розчинилися.
  3. Вершкове масло швиденько розтоплюємо в мікрохвильовій печі.
  4. Вливаємо в борошно молоко з дріжджами, додаємо пару дрібок солі та цукор. Замішуємо тісто. Робимо це прямо рукою, добре промішуючи. Даємо постояти п’ять хвилин.
  5. Наступними додаємо всі інші продукти, вбиваємо яйця, вливаємо олію та воду. Ще раз добре вимішуємо. Тісто вийде густим, але при цьому м’яким і не липне до рук.
  6. Корисна порада! Масло не забула, вершкове масло можна замінювати на 40-50 мл соняшникової олії (рафінованої, без запаху). На якість випічки це не вплине.
  7. Залишивши тісто прямо в мисці, накриваємо його та залишаємо хвилин на двадцять.
  8. Тепер лишилося тільки спекти хлібці.
  9. Насипавши трохи борошна на робочу поверхню, викладаємо тісто. Трохи пром’явши його руками розділяємо на рівні частини. Залежно від розміру можна зробити штук 15 зовсім невеликих або 10 штук більших. Прямо руками зліплюємо, надаючи їм форму.
  10. Застеливши папером протвень, розкладаємо наші хлібці. Включивши духовку на 200 ° С, чекаємо щоб повністю розігрілася і ставимо лист з хлібцями на випікання. Час приготування 25 хвилин.

Дістаємо готову випічку. Хлібці або навіть булочки, можна і так назвати виходять рум’яними, м’якими та ситними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: