Смачне і просте «Кавове» печиво до чаю, на кожен день – ну дуже смачненьке

Домашня випічка до чаю, простий рецепт кавового печива. Кількість кави можна регулювати на Ваш смак, а можна за бажанням зовсім виключити з рецепта. Печиво виходить в міру солодке, а готується легко і просто.

Інгредієнти:

  • Сметана 50 г
  • Кава розчинна 2 ч. л. ( можна більше або менше )
  • Вершкове масло 60 г
  • Сіль
  • Цукор 60 г
  • Яйце 1 шт.
  • Борошно 250 г
  • Какао 2 ст. л. без гірки
  • Розпушувач 0.5 ч. л.

Приготування:

  1. За кілька хвилин ( хвилин за 10 ) перед  початком приготування змішати сметану з розчинною кавою, залишити. Так воно заздалегідь розчиниться і не відніме часу під час приготування. Каву за бажанням можна взяти 1 ч. л. або 3 ч. л. за смаком, я додавала 2 ч. л.
  2. Змішати м’яке вершкове масло з сіллю і цукром, перемішати, цукор.
  3. У масляну суміш додати яйце.
  4. Сметану з кавою, добре перемішати.
  5. Просіяти борошно, какао і розпушувач, відразу все.Замішуємо тісто, спочатку лопаткою, потім руками.
  6. Воно виходить гладким, еластичним і не липне до рук.
  7. Тепер тісто треба охолодити, я з тіста формую 2 брусочка, загортаю в пакети і в холодильник, масло охолоне і з тістом буде легко працювати.
  8. Якщо мало часу приберіть тісто в морозильну камеру хвилин на 15.
  9. Охолоджене тісто нарізати довільно.
  10. Скласти песчиво  на деко ,застелене папером для випічки. Між заготовками залишайте трохи місця.
  11. Випікати при 180 градусах, 15 хвилин. Час випічки і температура залежать від особливостей вашої духовки.
  12. Зазвичай 15 хвилин достатньо, не перетримайте, інакше печиво буде сухе.

Просто і смачно для домашнього чаювання, приготуйте.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: