Смачні прості салати

Деякі салатні «гіганти» ми подаємо і зараз: «Олів’є», «мімозу»,« Оселедець під шубою ». але багато  салатів були витіснені і забуті, а дуже даремно! Вони не тільки смачні, але і корисні! Особливо якщо готувати їх з домашнім майонезом. Давайте згадаємо деякі апетитні закуски.

Картопляний салат з морською капустою

Інгредієнти:

  • 3 ст. л. консервованого горошку
  • 100 г морської капусти
  • 3 картоплини
  • 2 яйця
  • зелена цибуля за смаком
  • 2 ст. л. майонезу
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Приготування:

  1. Відваріть яйця і картопля, очистіть їх і наріжте дрібно.
  2. Подрібніть зелену цибуля.
  3. Змішайте яйця, картоплю і цибулю, додайте горошок і морську капусту.
  4. Заправте салат майонезом, посоліть і поперчіть. В якості заправки можна використовувати запашну олію

Буряковий салат

Інгредієнти:

  • 600 г буряка
  • 150 г волоських горіхів
  • 4 ст. л. сметани
  • 150 г чорносливу
  • 100 г твердого сиру
  • сіль за смаком
  • цукор за смаком

Приготування:

  1. Промийте і очистіть буряк, зріжте верхівку і хвостик. Зрізи присипте сіллю і цукром, відправте буряк в духовку на півгодини при 180 ° С.
  2. Охолоджений  буряк натріть на крупній тертці і викладіть в салатник.
  3. Подрібніть горіхи, чорнослив і натріть сир на тертці.
  4. Змішайте всі інгредієнти і заправте салат сметаною. Посоліть за смаком і перемішайте.

Салат «Сніданок Клеопатри»

Інгредієнти:

  • 2 ст. л. вівсяних пластівців швидкого приготування
  • 50 г волоських горіхів
  • 2 ст. л. води
  • 1 зелене яблуко
  • 30 г родзинок
  • 1 ч. л. меду

Приготування:

  1. Запарте вівсяні пластівці окропом.
  2. Замочіть і висушіть родзинки, наріжте яблуко дрібно, а горіхи подрібніть ножем.
  3. Змішайте всі інгредієнти і заправте все рідким медом.

Салат «Пасажирський»

Інгредієнти:

  • 1 морква
  • 250 г яловичої печінки
  • 1 цибулина
  • майонез за смаком
  • 1 солоний огірок

Приготування:

  1. Наріжте яловичу печінку брусочками і обсмажте на сковороді на сильному вогні.
  2. Цибулю очистіть і наріжте великими кільцями, а морква – брусочками. Обсмажте їх окремо від печінки.
  3. Наріжте солоний огірок соломкою.
  4. Змішайте інгредієнти і заправте салат майонезом.

Салат «Ніжний»

Інгредієнти:

  • 300 г шинки
  • 2 огірка
  • 100 г твердого сиру
  • 3 яйця
  • 1 зуб. часнику

Приготування:

  1. Відварені яйця і твердий сир натріть на крупній тертці.
  2. Огірок очистіть від шкірки і наріжте разом з шинкою соломкою.
  3. Змішайте всі інгредієнти в салатник і заправте їх майонезом.

Здивуйте гостей і домашніх, приготувавши класичні салати.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: