Смачний яблучний пиріг

Смачний і ароматний пиріг  відмінно поєднується з кухлем теплого молока і захоплюючою книгою.

інгредієнти

  • яблуко 4 шт.
  • вершкове масло 40 г
  • мед 50 г
  • кориця 1 ч. л.
  • апельсинова цедра 1 ст. л.
  • цукор 40 г
  • сметана 200 г
  • яйце 2 шт.
  • листкове дріжджове тісто 400 г

приготування

  1. Очистіть яблука і наріжте тонкими скибочками. Розтопіть на сковороді 30 г вершкового масла, додайте яблука, мед, корицю і цедру апельсина. Смажте 5 хвилин на середньому вогні, помішуючи.
  2. У глибокій мисці збийте віночком сметану, цукор і 1 яйце. Всипте карамелізовані яблука і акуратно перемішайте.
  3. Змастіть круглу форму для запікання вершковим маслом, застеліть її листом тіста. Все зайве відріжте, краї повинні лише трохи виступати за стінки форми.
  4. Викладіть начинку і загніть краї тіста всередину. Змастіть пиріг збитим яйцем і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.пиріг з яблучною начинкою

Перед подачею, як і більшу частину солодкої випічки, можна посипати цукровою пудрою. Постарайтеся дати випічці повністю охолонути. Тоді начинка трохи схопиться і не буде витікати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: